"Ei olisi arvannut, että Topin näki silloin viimeistä kertaa"

Hyvinkään ammuskelutapaus on puhuttanut myös Savon pesäpallopiireissä, sillä lauantain ammuskelussa menehtyi Hyvinkään Tahkon 19-vuotias pelaaja Topi Koistinen.

Yhden talven Hyvinkään riveissä harjoitelleelle Puijon Pesiksen Ismo Huotarille tapahtumat olivat erityisen kova isku.

–Hyvinkää oli pari viikkoa sitten Espanjassa yhtä aikaa leirillä, eikä olisi silloin arvannut, että Topin näki siellä viimeistä kertaa. Hän oli lahjakas ja hyväntahtoinen joukkuepelaaja. Kova sokki oli kuulla tästä, Huotari kertoo.

Myös muut loukkaantuneet pelaajat Teemu Nikkanen ja Miikka Matikka ovat Huotarille tuttuja.

–Pojat ehti oppia tuntemaan. Loukkaantuneille laitoin tekstarit, joissa toivotin pikaista paranemista. Seuran porukkaan en ole vielä ollut yhteydessä.

Ammuskelussa menehtynyt Koistinen muistetaan lahjakkaana lupauksena myös Tahkossa, ja menetys on seuralle valtava.

–Topi oli ikäluokassaan yksi Suomen parhaista. Hänestä olisi varmasti tullut muutaman vuoden sisällä johtava pelaaja joukkueessa, Tahkon kakkospelinjohtaja ja valmentaja Antti Yli-Saunamäki sanoo.

Hyvinkään Tahko joutunee aloittamaan etsinnät, sillä kauden lupaavasti aloittanut joukkue tarvitsee kipeästi uusia pelaajia riveihinsä. Täytettävänä on suuri aukko.

–Kaikki kolme olivat avauskokoonpanon miehiä. Tämä on kuitenkin vaikea homma, eivätkä kaikki ymmärrä, miten lähellä koko joukkue oli tilannetta. Siinä oli 10 pelaajaa viiden metrin säteellä.

Sauri: Aseiden säilytystä pitäisi valvoa tiukemmin

Nuorten miesten joukossa käveleviä aikapommeja

Tahko jatkaa pelejä kahden viikon suruajan jälkeen

"Ei joukkosurma tule mieleen yhtäkkiä"

Hyvinkään ampujaksi epäilty nuori mies on vangittu

Lehdet: Tällainen mies on Hyvinkään ampujaksi epäilty

Uusimmat

Kotimaa

Niinistö pitää hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisia linjauksia merkityksellisinä, mutta ei uusina – "EU:n roolia globaaleissa kysymyksissä pitäisi kasvattaa Suomen puheenjohtajakaudella"

Vantaan miekkamies löi useita kertoja rollaattorilla liikkunutta miestä – poliisi tutkii murhan yrityksenä

Näkökulma: Keskustan ja vihreiden järkiavioliitossa kipinät sinkoilevat heti papin aamenen jälkeen

Europarlamentaarikko Silvia Modig ilmoitti Facebookissa menneensä naimisiin

Pääesikunta vaatii Ilmavoimilta lisäselvityksiä Lapinmajan käytöstä

Kolme karhukolaria neljässä päivässä Pohjois-Karjalassa

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Monet perheet kokevat vauvan normaalinkin yöheräilyn ongelmaksi – "Normaali on usein paljon odotettua huonompaa kuin vanhemmat luulevat"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.