Ei tarvitse olla erityisen varuillaan

Sukevan vankilasta Sonkajärveltä lauantain vastaisena yönä paennut elinkautisvanki Pekka Luukkonen on yhä karkuteillä. Pohjois-Savon poliisi ei ole saanut lisää karkurin jäljille johtaneita vihjeitä.

–Muutamia vihjeitä on tullut, mutta ne eivät ole johtaneet tuloksiin. Vihjeet ovat olleet sen verran vanhoja, ettei niitä ole pystytty tarkistamaan, tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Ilkka Aitto-oja Pohjois-Savon poliisista kertoo.

Viikonloppuna poliisi sai kaksi vihjettä, joiden mukaan Luukkonen olisi nähty Iisalmessa. Vihjeitä ei pystytty tarkistamaan, koska ne tulivat pitkällä viiveellä.

Aitto-ojan mukaan poliisi ei tee tällä hetkellä aktiivista etsintää, koska etsintöjä ei pystytä suuntaamaan millekään tietylle alueelle. Poliisi kuitenkin tarkkailee tilannetta koko ajan ja odottaa lisää havaintoja karkurin liikkeistä.

Poliisi pitää mahdollisena, että Luukkonen olisi suunnannut Kainuuseen, mistä hän on kotoisin. Viimekesäisen edellisen pakonsa jälkeen Luukkonen löydettiin kuusamolaiselta mökiltä.

Aitto-ojan arvion mukaan Luukkonen ei ole vaarallinen ympäristölle.

–En usko, että hänen takiaan kannattaa olla erityisen varuillaan.

Poliisi pyytää havaintoja vankikarkurista hätänumeroon 112.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Vankikarkurista kaksi havaintoa Iisalmessa

Karannut vanki kiersi hälytyspisteet

Vaarallinen vanki karkasi aamuyöllä