Eläinpuistoissa odotetaan innolla uusia poikueita

Eläinpuistoissa jännitetään parhaillaan, tuleeko niiden uhanalaisille tai muuten merkittäville lajeille uutta jälkikasvua. Korkeasaaressa amurinleopardit ovat jo ohittaneet paritteluajan ja eläintenhoitajat toivovat niille touko-kesäkuuksi yhtä tai kahta pentua.

- Meillä on kolme amurinleopardia, joista kaksi nuorinta Tomas ja Zane ovat toivottavasti onnistuneet parittelussa, sanoo eläintenhoidon vastaava Merja Wahlroos.Amurinleopardi on erittäin uhanalainen. Niitä elää luonnossa vain noin 40 yksilöä. Eläintarhoissa amurinleopardeja on parisataa.

Jälkikasvu-uutisia toivotaan Korkeasaaressa myös uhanalaisilta berber-apinoilta sekä villihevosilta.

Jääkarhujen paritteluinto laantumassa

Ranuan eläinpuistossa elää Suomen ainoa jääkarhupari. Venus-naaras ja Manasse-uros aloittivat parittelupuuhat viime viikon keskiviikkona. Jääkarhujen parittelun huuma-aika kestää noin viikon.

- Nyt täytyy odottaa syksyyn, jotta näemme miten käy. Jääkarhun pennut ovat niin hirvittävän pieniä, että tilannetta ei oikein näe mamman mahankaan pyöristymisestä. Lähinnä naaraan käyttäytyminen loppusyksystä antaa vinkkejä siitä, onko pienokaisia tulossa vai ei, eläintenhoitaja Mia Varanka kertoo.Poikaset olisivat erittäin toivottuja myös siksi, että Venukselle joulun alla syntyneet kaksi pentua menehtyivät molemmat.

Ruskeakarhunpentuja ei Ranuan eläinpuistossa synny tänä vuonna. Tuorein tulokas on viime vuoden tammikuussa syntynyt Jemma-tyttö.

- Jemma on edelleen yhtä ihana ja energinen karhuneiti kuin se oli syksylläkin ennen talviunia, Varanka hymyilee.

Joogakarhu ei saane enää poikasia

Ähtärin eläinpuistossa viimeisimmät karhunpennut syntyivät joulukuussa 2011 eikä uusia pentuja ole näköpiirissä.

- Nyt 3-vuotiaille Yagille ja Nugalle etsitään paikkaa muista tarhoista. Ne ovat molemmat poikia eli niitä ei voi pitkään pitää yhdessä. Voi myös olla, että toiselle tulee myöhemmin kaveriksi lisääntymisikäinen naaraskarhu, eläintenhoitaja Tiina Pitkänen kertoo.

Ähtärin eläinpuiston erikoisuus on 24-vuotias Mimmi-karhu, joka tekee joogaa muistuttavia venyttelyliikkeitä. Kevät on saanut Mimmin jo joogaamaan, mutta pentuja siltä ei enää odoteta.

- Mimmi ja sen puoliso Merri viettivät viime kesän yhdessä, mutta poikasia ei ole kuulunut, Pitkänen harmittelee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Rajavartiolaitoksen kamera kuvasi rajun taistelun: Karhu on juuri iskenyt hampaansa hirven kaulaan

Sairauslomalta askel kerrallaan palaileva al-Taee myöntää virheen painavan edelleen: Minun ei olisi pitänyt salata

Professori ei usko täysin itsestään kulkevien ajoneuvojen tulemiseen - "Liian vaikea tehtävä Suomenkin vaativissa olosuhteissa"

Seksismistä syytetty Sofia Belórfin asianajaja vertasi IL:ssä sanavalintojaan Jeesuksen vertauksiin – "Kuulijat ovat niin yksinkertaisia"

Liikemies Niko Ranta-ahon epäillään saaneen huume- ja dopingrikoksilla arviolta neljän miljoonan euron rikoshyödyn – kiistää kaikki epäillyt rikokset

Sähköisen elintestamentin on tehnyt yli puoli miljoonaa suomalaista – Pohjois-Savossa luovuttajia enemmän kuin muualla Suomessa

Kesän lämpöennätyksiä hätyytellään loppuviikosta – helteitä luvassa ainakin kuun loppuun asti

Ravustuskausi käynnistyi sunnuntaina – Rutto tappaa edelleen saksiniekkoja

Toista tuhatta sikaa kuoli ja yhtä monta altistui savulle – Nurmon sikalapalon syyksi epäillään ilmanvaihtolaitetta

Rottasotaa käydään jo älylaitteiden avulla – Tieto rotista kulkee netin kautta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.