Stubb kokoomuksen julkisuuskuvasta: "En tunnista itseäni tai kokoomusta"

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) pitää kokoomuksen ylimielistä julkisuuskuvaa vääränä. Yle kertoi viime viikolla puolueiden säännöllisesti teettämän imagotutkimuksen tuloksista, joiden mukaan kokoomusta pidetään ylimielisempänä kuin kertaakaan 2000-luvulla.

– Itse en tunnista itseäni tai kokoomusta tuosta. Tärkeintä on, että itse tietää sisimmässään millainen on oikeasti. Tuo on väärä ja huono julkikuva, Kuopiossa maanantaina vieraillut Stubb kommentoi.

Pääministeri ei halunnut arvioida syitä puolueensa imagon heikkenemiseen.

– En hirveämmin analysoi näitä, vaan keskityn olemassa olevaan työhön. Kokoomus on suurin puolue ja meihin kohdistuu kritiikkiä. Se pitää ottaa vastaan ja olla nöyrä, hän totesi.

Seuraaviin eduskuntavaaleihin on aikaa noin viisi ja puoli kuukautta. Ylen tuoreimmassa kannatuskyselyssä keskusta on karannut kokoomukselta jo kuuden prosenttiyksikön karkumatkalle. Stubb ei pidä eroa silti mahdottomana kurottavana.

– Kesällä olimme kaksi prosenttiyksikköä keskustan edellä, joten mitä vain voi tapahtua. Olen luottavainen, että saamme vähintään saman määrän paikkoja kuin edellisissä eduskuntavaaleissa, Stubb kertoi.