Juhannusaaton sääennusteet muuttuneet jo kuusi astetta kylmemmiksi

Ennusteet juhannusaaton säästä ovat muuttuneet viileämpään suuntaan. Lämpimimmistä arvioista on pudonnut lyhyessä ajassa jopa kuusi astetta pois.

Näin on käynyt esimerkiksi Ruotsin ilmatieteen ja hydrologian laitoksen (SMHI) ennusteessa. Viime viikonloppuna SMHI povasi Kuopioon 20 asteen lämpötilaa, mutta keskiviikkona arvio oli pudonnut 18 asteeseen ja tänään 14:ään.

Samoissa lukemissa kävi aamupäivällä myös Forecan ennuste, mutta iltapäiväksi Foreca tarkensi lämpötilaennusteeksi +16 astetta. Foreca uskoo edelleen juhannusaaton olevan sateinen.

Myös Ilmatieteen laitos on muuttanut ennustettaan. Keskiviikkona laitokselta arveltiin juhannusaaton olevan lämpötilaltaan keskimääräinen.

Ilmatieteen laitos ei sen sijaan ole muuttanut alustavaa ennustettaan. Keskiviikkona laitokselta arveltiin juhannusaaton olevan lämpötilaltaan keskimääräinen eli 20 asteen tienoilla. Samassa kannassa pysyttiin myös perjantaina.

Seurannassa keskitytään siihen, millainen sään uskotaan olevan Kuopiossa juhannusaattona kello 15. Seuranta jatkuu alkuviikosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Pitkät sääennustukset eivät sovi Suomeen

Savon Sanomien sääseuranta alkaa tästä