Ensi kesänä maistellaan Katalonian viinejä

Kuopion viinijuhlilla tutustutaan ensi kesänä Espanjan koillisosassa sijaitsevan Katalonian viineihin.

Katalonian itsehallintoalue on Espanjan toiseksi suurin viinialue. Alue tuottaa kuohu-, valko- ja punaviinejä ja vastaa 95-prosenttisesti cavan valmistuksesta.

Samppanja-menetelmällä valmistettu ja erittäin tarkkaan säädelty cava syntyi, kun Josep Raventós virallisesti esitteli ensimmäisen kuohuviininsä vuonna 1872 Barcelonassa.

Nimitys cava, joka katalaanin kielessä tarkoittaa viinikellaria, otettiin käyttöön 1970-luvulla. Cavaa tuotetaan vuosittain jopa 225 miljoonaa pulloa. Johtavat valmistajat tuottavat siitä peräti 80 prosenttia.

Viinien lisäksi festivaaleilla tarjoillaan myös katalonialaisen keittiön antimia. Viinikylään on suunnitteilla myös barcelonalaistyyppistä rambla-henkeä sirkusmeininkeineen. Lisäksi jokaisena iltana päälavalla nähdään kotimaisia artisteja.

Tapahtuman musiikkiohjelma sekä viini- ja ruokalistat julkaistaan ensi vuoden tammikuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.