Ensi kesän asuntomessuilla korostuu tiivis kaupunkiasuminen

Kaupunkiasuminen on pääroolissa ensi kesänä Vantaalla pidettävillä asuntomessuilla. Länsi-Vantaan Kivistön messualue on pinta-alaltaan yksi asuntomessujen historian pienimpiä, kerrosneliöissä ja asuntojen määrässä mitattuna sen sijaan suurimpia.

Tiivistä asumista on sujuvoitettu muun muassa kaavoittamalla messualue ympyrämalliseksi ja etsimällä uusia pohja- ja piharatkaisuja, sanoo Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Kaupunkimaisuus korostuu myös asuntojen omistusmuodossa: messualueen kodeista valtaosa on vuokra- tai asumisoikeusasuntoja. Niiden odotetaan houkuttelevan alueelle erityisesti nuoria asukkaita, sanoo projektijohtaja Paavo Hiltunen Vantaan kaupungin asuntomessutoimistosta.

- Osa asunnoista on hankittavissa aspi-rahalla, mikä sopii esimerkiksi vastavalmistuneille.

Kaupunkimaisen kaavan, kerrostalojen ja vuokra-asumisen rooli korostuu Pasi Heiskasen mukaan Vantaan messuilla, sillä ne sopivat isäntäkaupungin luonteeseen. Toisaalta se heijastelee hänen mukaansa asumisen suurempaa kehitystä Suomessa:

- Tulevaisuudessa asuminen keskittyy yhä enemmän suuriin kasvukeskuksiin kuten pääkaupunkiseudulle, Tampereelle, Ouluun ja Jyväskylään.

Kaikkiaan messualueelle nousee noin 350 uutta asuntoa ja muuttaa noin 700 asukasta. Rakennettavista kodeista 28 on pientaloja ja kolme kerrostaloja.

Asuntomessut pidetään heinä-elokuussa. Suomen Asuntomessut ja Vantaan kaupunki järjestävät ne yhteistyössä. Ensi vuonna messut järjestetään 46. kertaa.