Ensi viikolla on käyttöä sekä villahousuille että sateenvarjolle

Turuilla ja toreilla kampanjoivat presidenttiehdokkaat saavat lähipäivinä varata ylimääräiset villahousut jalkaansa, sillä sunnuntai ja alkuviikko näyttävät varsin kylmiltä. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jari Tuovinen kertoo, että varsinkin tiistaista on tulossa Etelä-Suomessa talven tähän asti kylmin päivä. Luvassa on Helsinkiä myöten 10–15 astetta miinuksen puolella ja paikoitellen saadaan parikymmentäkin astetta pakkasta.

Pakkaspäivät ovat kuitenkin ohimenevä ilmiö, sillä keskiviikkona sää lauhtuu. Torstaina on luvassa suojasäätä aina Oulun korkeudelle asti. Lapissa pysytään pikkupakkasten puolella.

Lämmin tuulenhönkäys lounaasta tuo mukanaan lauhaa ilmaa ja vesisateita, jotka sulattavat lumet Etelä-Suomessa, missä lunta on kertynyt vain vähän.

– Lappeenrannasta Kouvolan kautta ja siitä edelleen kohti Turkua ja Poria – sillä vyöhykkeellä ollaan noin kymmenessä sentissä. Siihen se raja varmaan vetäytyy.

Loppuviikolla lämpötilat laskevat taas.

– Perjantaina näyttäisi taas kylmenevän. Vähän kuivempi ja kylmempi jakso näyttäisi olevan tulossa viikonlopuksi, Tuovinen kertoo.