Ensimmäiset uudet perunat valmiita pöytään

Perunoiden varhaissato on valmistunut. Asiasta kertoi tänään Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK.

Kotimaisen varhaisperunakauden avaa tavalliseen tapaan Varsinais-Suomi.

Varhaisperunoita päästiin istuttamaan maaliskuun lopulla. Kosteus ja kylmyys haittasivat kasvua. Toisaalta satoa tulee samasta syystä tasaisesti.

Ensimmäiset varhaisperunat ovat pääosin Timoa. Uutena lajikkeena tänä vuonna on kasvatettu Solist-lajiketta, ja muutaman viikon päästä aletaan saada Siikliä, Veloxia ja Ariellea.

MTK:sta muistutetaan, että varhaissadon perunoita on syytä käsitellä yhtä varovasti kuin kananmunia. Ne eivät kestä kolhuja eivätkä liiallista valoa.

Uusimmat

Kotimaa

Metsäpalovaroituksia odotettavissa ainakin osassa maata juhannuksena

Presidentti Niinistö ei epäile ulkopolitiikan yhteistyön jatkumista uuden hallituksen kanssa – "Hallitusohjelman kirjauksissa ei mitään merkittävää uutta"

Vantaan miekkamies löi useita kertoja rollaattorilla liikkunutta miestä – poliisi tutkii murhan yrityksenä

Näkökulma: Keskustan ja vihreiden järkiavioliitossa kipinät sinkoilevat heti papin aamenen jälkeen

Europarlamentaarikko Silvia Modig ilmoitti Facebookissa menneensä naimisiin

Pääesikunta vaatii Ilmavoimilta lisäselvityksiä Lapinmajan käytöstä

Kolme karhukolaria neljässä päivässä Pohjois-Karjalassa

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.