Ex-naapurinsa tappanut valitsi uhrinsa sattumalta: yhdeksän vuotta vankeutta

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi maanantaina kaavilaisen Joni Markus Turusen, 23, yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen taposta Kaavilla.

Turunen murtautui viime maaliskuussa entisen naapurinsa asuntoon, kun tämä ei päästänyt häntä sisään. Heti sisään tultuaan Turunen löi 54-vuotiasta miestä voimakkaasti lihanuijalla oikeaan käsivarteen ja lapaan sekä heti perään 20-senttisellä leipäveitsellä kahdesti vasempaan reiteen.

Jälkimmäinen veitsen isku katkaisi reisivaltimon. Uhri menehtyi 5–10 minuutissa runsaaseen verenvuotoon.

Ennen asunnosta lähtöä Turunen rikkoi vielä uhrin cd-soittimen. Hän soitti yli tunnin kuluttua hätäkeskukseen kertoen tapahtumista. Ennen poliisien tuloa puukottaja kävi hakemassa asunnoltaan vaatteita, joita arveli tarvitsevansa vankilassa.

Ennen asuntoon menoa Turunen oli soittanut tuttavalleen kertoen lähtevänsä vankilaan, koska oli menossa tappamaan "jonkun jätkän". Uhri valikoitui kuitenkin sattumalta tarkoituksena hakea tältä alkoholia.

Käräjäoikeus määräsi kesällä pääkäsittelyssä tekijän mielentilatutkimukseen. Mielentilalausunnon mukaan Turunen toimi täydessä ymmärryksessä. Teon aikaan tekijä oli alkoholin ja lääkkeiden vaikutuksen alainen.

Tuomitun on maksettava uhrin lapsille yhteensä 20 000 euroa kärsimyskorvauksia sekä lisäksi yhdelle heistä elatustukea reilu 150 euroa kuukaudessa täysi-ikäiseksi asti.

Tuomittu ilmoitti tyytyvänsä tuomioon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tammikuusta alkaen sairaanhoitajat saavat määrätä lääkkeitä muun muassa sepelvaltimotautiin

Tietoturvayhtiö varoittaa Android-laitteissa nopeasti leviävästä haittaohjelmasta

Ajatuspajan julkaisu esittää perintöjen ja lahjojen siirtämistä luovutusvoittoverotuksen piiriin: ”Perintö- ja lahjavero pitää lakkauttaa”

Suomalaiset syövät liikaa kovaa rasvaa – useammalla kuin joka toisella kohonnut kolesteroliarvo

Sydän yhä Sortavalassa – Rovasti Antero Paanasen elämä evakkolapsena ja Sortavalan auttajana kirjaksi

Valtiovarainministeri Kulmuni kyseli Instagramissa kansalta, pitäisikö al-Holin leiriltä tuoda vain lapset vai myös äidit –  pyytää nyt anteeksi

Vankien suunterveys on huonolla tolalla – tutkimuksen mukaan hammaslääkäripelko on vangeilla tavallista yleisempää

Miksi al-Holin leirin suomalaisten kotiuttaminen on niin vaikeaa? – Näin asiantuntijat vastaavat

Kaikki al-Holin leirin naiset tuskin haluavat palata Suomeen – "En usko, että hän päästäisi pelkästään lapsensa Suomeen"

Suomalaistutkija: Johnson hyötyi brittien kyllästymisestä brexit-vatulointiin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.