Kunnanjohtaja kokee joutuneensa kiusatuksi – "Olen tehnyt työsuojeluilmoituksen"

Rautavaaran kunnanjohtaja Unto Murto katsoo joutuneensa epäasiallisen kohtelun kohteeksi.

– Olen tehnyt työsuojeluilmoituksen. Se menee sitä rataa eteenpäin. Ei tällaisia syytöksiä ota kukaan vastaan. En ota kannettavakseni sellaisia syntejä, joita en ole aiheuttanut.

Murron mielestä voidaan jo puhua kiusaamisesta.

Murto sanoo, että hänen oikeusturvansa on pahasti vaarantunut, kun hänen asiaansa on puitu julkisuudessa mediassa ja sosiaalisessa mediassa.

Hän on tehnyt työnantajalle eli Rautavaaran kunnalle ilmoituksen asiasta. Tämä on tapahtunut jo marraskuun alussa, mutta Murto julkisti asian vasta nyt.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Matti Matikainen (vas.) ja hallituksen puheenjohtaja Matti Ahonen (kesk.) esittivät marraskuussa Murrolle selvityspyynnön väitetyistä johtamisen puutteista ja ovat arvostelleet julkisuudessa Murron toimintatapaa.

Murto on antanut laajan ja monipolvisen selvityksen, jossa hän kiistää häneen kohdistetut väitteet.

Matikaisen ja Ahosen mukaan asiaa käsitellään ensi maanantaina kunnanhallituksessa, jossa Ahonen tekee päätösesityksen keskustelun jälkeen.

Unto Murron asema kunnanhallituksen puntariin joulukuussa

Uusimmat

Kotimaa

Kittilän kunnanvaltuusto jätti kaikki nimitykset odottamaan oikeuden päätöksiä

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Tutut ruokabrändit ovat erilaisia ympäri Eurooppaa – Fantassa tuhdisti enemmän sokeria, sipseissä rasvaa

Tuoreelta aviomieheltä epäillään huijatun yli 100  000 euroa –  vaimolle vaaditaan vankeutta, myös kolme muuta syytteessä

"Seksuaalista itsemääräämisoikeutta olisi pitänyt vahvistaa jo aiemmin" – Professorin mukaan hallituksen lupaama seksuaalirikoslain kokonaisuudistus on kiireellisimpiä muutostarpeita rikoslaissa

Mies murtautui taloon, vei viinat ja teki kakan lattialle Huittisissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.