Epäily: Sutta ammuttu haulikolla – Poliisi huolissaan

Itä-Suomen poliisi tutkii suden haavoittamista törkeänä metsästysrikoksena Lapinlahden Varpaisjärvellä.

Tapauksen jäljille päästiin, kun virkavallan päätöksellä ammuttiin Korpisella naarassusi, joka oli tehnyt saman kylän alueella lyhyellä aikaa toistuvia pihavierailuja.

Suden ruho lähetettiin normaaliin tapaan kuolinsyytutkimuksiin Elintarvikevirastoon (Evira). Sudessa ei todettu sairauteen viittaavaa, mutta siinä oli haulien aiheuttamia ampumavammoja. Ruhosta löytyi kapseloituneita hauleja yhteensä 18 kappaletta. Eviran lausunnon mukaan ampumisesta oli kulunut jo jonkin aikaa, vähintäänkin muutama viikko.

Kyseinen tapaus on jo kolmas suteen kohdistunut salametsästystapahtuma tai sen yritys tänä talvena Itä-Suomessa. Aiemmat ovat tapahtuneet Nurmeksessa.

Itä-Suomen poliisi ilmaisee huolensa suurpetojen salametsästyksestä. Poliisin mukaan kyse on mitä suurimmassa määrin piilorikollisuudesta, sillä ilmitulleet rikokset ovat vain jäävuoren huippu kokonaisuudesta. Arvion mukaa vain noin 10 prosenttia suurpetojen salametsästysrikoksista tulee valvontaviranomaisten tietoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Yle: Puolustusministeri Kaikkonen selvityttää, voisiko puolustushallinnon työtehtäviä hajauttaa nykyistä enemmän ympäri Suomea – koskee 13  000:ta työpaikkaa

Kaupunginvaltuusto saa pohdittavakseen aloitteen Havis Amandan siirrosta

Olisiko nyt aika uudistaa EU:n perussopimusta? – Suomalaisasiantuntija ei usko saksalaismepin ehdotuksen saavan laajempaa kannatusta

Budjettikomissaarin vetoomus ei yllättänyt pääministeri Antti Rinnettä – kritiikki on ollut kovaa, mutta Rinne näkee polkuja ratkaisuun

Postilakon osapuolet valmiita pitkään tapaamiseen tänään – näin lakot ja tukitoimet uhkaavat laajeta lähiviikkoina

Seurantatutkimus selvittää, miten pikkukeskosena syntyneet voivat aikuisina

Poliisi: Espoossa räjäytettiin yöllä pullopommeja, räjähtämättömiä pulloja löytyi alueelta aamupäivällä

Hävittäjiä testataan talvioloissa tammikuussa – "Enää ei kysytä 64:ää konetta vaan mitä valmistajat pystyvät tarjoamaan 10 miljardilla eurolla"

Parisuhde vähentää tutkimuksen mukaan alkoholin riskikäyttöä, jos geenit altistavat juomaan

AKT laajentaa yhä tukitoimiaan Postin työkiistassa – postilakon sovittelu jatkuu tänään

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.