Epäilyt todisteiden vääristelystä laajentuneet Jari Aarnion alaisiin

Muutamaa Helsingin huumepoliisin hyllytetyn päällikön Jari Aarnion alaisuudessa toiminutta poliisia on kuultu epäiltynä törkeästä todistusaineiston vääristelemisestä ja törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä. Asiasta STT:lle kertoo tutkinnanjohtaja, kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto.

MTV:n Vinkkimiehet-ohjelma kertoi tänään, että tutkinta todisteiden vääristelystä on laajentunut muihinkin Helsingin huumepoliiseihin.

Haavisto ei kommentoi tarkemmin, mihin vääristelyepäilyt liittyvät. Hän vahvistaa tutkinnan laajentumisen. Haaviston mukaan tutkinnan aikana on ollut kiinni otettuna henkilöitä, mutta tällä hetkellä ei kuitenkaan ketään.

Haaviston mukaan tutkinta ei ole laajentunut kokonaan uusiin, Aarnio-vyyhdessä aiemmin ulkopuolisiin henkilöihin.

Jari Aarniota koskevat rikosepäilyt laajenivat heinäkuun lopussa epäilyillä törkeästä todistusaineiston vääristelemisestä ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Heinäkuussa julkisuuteen kerrottiin, että Aarnion epäillään pyrkineen lavastamaan väärä henkilö syylliseksi rikokseen. Epäilty lavastus ei kuitenkaan johtanut syyttömän henkilön tai henkilöiden tuomitsemiseen, tutkinnanjohtaja kertoi heinäkuussa.

Kaikkiaan Aarniota epäillään liki 30 rikoksesta. Hän on ollut tutkintavankeudessa marraskuusta lähtien. Aarnio on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.