Esperi Care kertoo palkkaavansa satoja uusia työntekijöitä ja aloittavansa hoiva-avustajien koulutuksen

Hoivayhtiö Esperi Care aikoo palkata satoja uusia työntekijöitä toimintansa parantamiseksi, kertoo yhtiön vt. toimitusjohtaja Heini Pirttijärvi STT:lle. Yhtiö käy paraikaa läpi kaikkien yksikköjensä hoitajamitoitusta ja muuta työvoiman rakennetta.

–  Tällä hetkellä on jo paljon rekrytointeja auki, ja tulemme niitä entisestään avaamaan, hän sanoo.

Perinteisten rekrytointien ohella yhtiö aikoo turvata riittävän työntekijämäärän muilla keinoin. Yritys käynnistää huhtikuussa hoiva-avustajien koulutusohjelman ulkopuolisen koulutuksen tarjoajan kanssa. Tutkinto on lähihoitajan opintoihin valmistava koulutus.

–  Tavoitteenamme on tarjota hoiva-avustajan koulutus alasta kiinnostuneille henkilöille. Kun saa hoiva-avustajan tutkinnon, voi paitsi työllistyä alalle, myös jatkaa oppisopimuksella koulutusta lähihoitajaksi, Pirttijärvi kertoo.

Yhtiö julkaisee arvion toiminnastaan avoimesti

Pirttijärvi sanoo olevansa erittäin tietoinen asemasta, joka yhtiöllä on hoiva-alaa käsittelevässä keskustelussa.

–  Haluamme parantaa sekä omaa toimintaamme että muuttaa koko hoiva-alan käytäntöjä Suomessa, hän sanoo.

Tämän saavuttamiseksi yhtiö aikoo koota laaturyhmän, joka Pirttijärven mukaan koostuu yhtiön ulkopuolisista asiantuntijoista. Ryhmälle on etsitty puheenjohtajaa, jonka tehtävänä on koota muu ryhmä. Ryhmä aloittaa toimintansa kevään aikana, mutta sen kokoa tai sen tekemän selvityksen aikataulua ei ole vielä päätetty.

– Se saa vapaat kädet tarkistaa ja arvioida yhtiön toimintaa.

Työryhmä tähtää yhtiön oman toiminnan parantamisen lisäksi koko maan kattavan kansallisen hoivan laatukriteerien luomiseen.

– Tämä on mielestämme todella tärkeää, ja sen takia työ tehdään avoimesti ja läpinäkyvästi. Sen tulokset tullaan luovuttamaan virkamiesten ja poliitikkojen käyttöön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.