Esperi Caren toimitusjohtaja irtisanoutui – "Henkilöstöasiat ovat jääneet liian vähälle huomiolle"

Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni irtisanoutuu tehtävästään.

– Pääpaino on työssäni ollut kasvussa ja kannattavuudessa, ja henkilöstöasiat ovat jääneet liian vähälle huomiolle, hän sanoo yhtiön tiedotteessa.

Hänen mukaansa irtisanoutuminen on tilanteessa oikea ratkaisu.

Esperi Caren toiminnassa on paljastunut laajoja ongelmia sen jälkeen, kun Valvira ilmoitti viime perjantaina keskeyttävänsä yhtiön toiminnan Kristiinankaupungissa, kun yhden asiakkaan epäiltiin kuolleen hoitovirheen takia. Aarnio-Isohanni sanoo Esperi Caren tiedotteessa, että yhtiö ei ole omassa selvityksessään löytänyt raporttia tai pyydettyä selvitystä asiasta.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Harri-Pekka Kaukonen sanoo tiedotteessa olevansa pahoillaan siitä, että henkilöstön viestejä Esperin ongelmista ei ole otettu tarpeeksi vakavasti. Hänen mukaansa että konsernissa on ryhdytty lukuisiin toimenpiteisiin tilanteen korjaamiseksi. Hänen mukaansa kaikki uutisissa olleet vakavat syytökset tullaan perinpohjaisesti selvittämään.

Esperi Care aikoo palkata lisää henkilöstöä ja selvittävänsä hoivan laatua kaikissa yksiköissään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Valviralla niukat resurssit valvoa vanhustenhuoltoa

Esperin hoitokotia koskeva päätös kertoo vakavista puutteista: Vanhus sai toisen asukkaan lääkkeet, kaatunut ei päässyt sairaalahoitoon

Valviran ylijohtaja: "Suomen valvontaresurssit ovat niukat"