Espoon tulipalossa kuoli viisi ihmistä

Viisi ihmistä on kuollut päihdehuollon vuokratalon tulipalossa Espoon keskuksessa. Palon syttyessä aamuyöllä talossa oli neljän asukkaan lisäksi kuusi muuta ihmistä. Lisäksi viisi ihmistä loukkaantui.

Espoon pelastuslaitos sai hälytyksen Vartijantupa 4:ään kello 04.12. Hälytyksen teki yksi rintamamiestalossa olleista henkilöistä. Välittömästi ilmoituksen jälkeen paikalle lähti yhdeksän pelastusyksikköä.

Sammutusyksiköiden saavuttua paikalle rakennus oli jo ilmiliekeissä. Tilanne palopaikalla oli sekava, sillä kellään ei ollut varmuutta, kuinka monta ihmistä palavaan taloon oli jäänyt.

- Palo oli jo edennyt niin pitkälle, että sammutusta ei voinut aloittaa sisältä, vaan se oli tehtävä talon ulkopuolelta käsin, sanoi Espoon päivystävä palomestari Jarkko Häyrinen tiedotustilaisuudessa Espoon kaupungintalolla.

Loukkaantuneet viisi henkilöä pääsivät palavasta talosta omin avuin ulos. Neljä heistä loukkaantui lievästi ja he pääsivät sairaalasta ensiavun jälkeen pois.

- Viides vakavia vammoja saanut henkilö on yhä sairaalahoidossa. Jälkiraivauksen yhteydessä rakennuksesta löytyi viisi kuollutta henkilöä, Häyrinen sanoi.

Syttymissyytä ei vielä vahvistettu

Jälkisammutustyöt päättyivät puolilta päivin. Espoon VPK:n raivausyksikkö lapioi vielä kello 13:n jälkeen rakennuksen sisältä käryäviä sahanpurueristeitä ulos lumihankeen.

Espoon poliisi ei suostunut iltapäivän tiedotustilaisuudessa kertomaan loukkaantuneiden henkilöllisyyttä tai sukupuolta. Kaksi pelastuneista oli talon vakituisia asukkaita.

Viranomaiset eivät myöskään vahvistaneet palon syttymissyytä tai mistä osasta taloa vainajat löytyivät.

- Tulipalosta pelastuneiden puhuttelu on yhä kesken. Tekniset tutkimukset palopaikalla käynnistyvät, kunhan raivaustyöt saadaan päätökseen, Espoon poliisin tutkinnanjohtaja Jukka Kaski totesi iltapäivällä tiedotusvälineille.

Kaupunki oli vuokrannut Espoon keskuksessa palaneen rintamamiestalon päihdehuollon asiakkaille. Espoon sosiaali- ja terveystoimen mukaan sosiaalityöntekijät ovat käyneet tapaamassa talon asukkaita kerran tai kaksi kertaa viikossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.