Essayah: Sykkiikö ministerin sydän Helsingin ulkopuolella?

Savo-Karjalan kansanedustajien varapuheenjohtaja Sari Essayah (kd.) kertoo, että ministeri Hanna Mäntylää (ps.) menee tapaamaan nelihenkinen ryhmä.

– Aiomme vaikuttaa asiaan ja toivotaan, että ministeri näyttää poliittiset kyntensä.

Lapinlahtelaisen Essayahin mielestä tuore selvitys oli täysin turha eikä tarjonnut mitään uutta.

– Siinä on samoja vanhoja argumentteja, joita on vain nyt käännetty niin päin, että ne tukisivat tätä uusinta johtopäätelmää. Kansainvälisesti katsoen Kuopio on ihan yhtä hyvin saavutettavissa kuin Helsinki.

Selvitystä vetäneet ministeriön virkamiehet toistivat raportissaan muuttohaluttomien Fimean asiantuntijoiden näkemyksiä.

– En uskalla sanoa ministeriön sisäisesti asetelmasta, mutta pitkän linjan virkamiehet saattavat kokeilla kun talossa on tuore ministeri. Taustalla on paljon vastustamista omista lähtökohdista, sitä yritetään vain pukea yleisempään viestiin.

Puolueensa puheenjohtaja Essayah sanoo, että eduskunnassa istuu iso joukko kansanedustajia, jotka ovat olleet hyväksymässä alueellistamisen aiempia linjauksia, mutta nyt ratkaisevinta on ministerin kanta.

– Jos ajatellaan Mäntylän puoluetta ja sitä, että hän on kotoisin Lapista, sydämen odottaisi sykkivän myös Helsingin ulkopuoliselle alueelle. Toivon, että hänellä on hyvää tahtoa Kuopiota kohtaan.

"Kaikkien aikojen lehmänkäännös"

"Täysin edellisten hallitusten tekemien linjausten ja päätösten vastaista"

Ministeri lupaa päätöksiä muutaman viikon sisään

Päätoimipaikaksi suositellaan Helsinkiä

Fimea: Lääketeollisuus kriittisenä alueellistamiselle

Fimeasta taas uusi selvitys

Uusimmat

Kotimaa

Metsäpalovaroituksia odotettavissa ainakin osassa maata juhannuksena

Presidentti Niinistö ei epäile ulkopolitiikan yhteistyön jatkumista uuden hallituksen kanssa – "Hallitusohjelman kirjauksissa ei mitään merkittävää uutta"

Vantaan miekkamies löi useita kertoja rollaattorilla liikkunutta miestä – poliisi tutkii murhan yrityksenä

Näkökulma: Keskustan ja vihreiden järkiavioliitossa kipinät sinkoilevat heti papin aamenen jälkeen

Europarlamentaarikko Silvia Modig ilmoitti Facebookissa menneensä naimisiin

Pääesikunta vaatii Ilmavoimilta lisäselvityksiä Lapinmajan käytöstä

Kolme karhukolaria neljässä päivässä Pohjois-Karjalassa

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.