Essayah: Sykkiikö ministerin sydän Helsingin ulkopuolella?

Savo-Karjalan kansanedustajien varapuheenjohtaja Sari Essayah (kd.) kertoo, että ministeri Hanna Mäntylää (ps.) menee tapaamaan nelihenkinen ryhmä.

– Aiomme vaikuttaa asiaan ja toivotaan, että ministeri näyttää poliittiset kyntensä.

Lapinlahtelaisen Essayahin mielestä tuore selvitys oli täysin turha eikä tarjonnut mitään uutta.

– Siinä on samoja vanhoja argumentteja, joita on vain nyt käännetty niin päin, että ne tukisivat tätä uusinta johtopäätelmää. Kansainvälisesti katsoen Kuopio on ihan yhtä hyvin saavutettavissa kuin Helsinki.

Selvitystä vetäneet ministeriön virkamiehet toistivat raportissaan muuttohaluttomien Fimean asiantuntijoiden näkemyksiä.

– En uskalla sanoa ministeriön sisäisesti asetelmasta, mutta pitkän linjan virkamiehet saattavat kokeilla kun talossa on tuore ministeri. Taustalla on paljon vastustamista omista lähtökohdista, sitä yritetään vain pukea yleisempään viestiin.

Puolueensa puheenjohtaja Essayah sanoo, että eduskunnassa istuu iso joukko kansanedustajia, jotka ovat olleet hyväksymässä alueellistamisen aiempia linjauksia, mutta nyt ratkaisevinta on ministerin kanta.

– Jos ajatellaan Mäntylän puoluetta ja sitä, että hän on kotoisin Lapista, sydämen odottaisi sykkivän myös Helsingin ulkopuoliselle alueelle. Toivon, että hänellä on hyvää tahtoa Kuopiota kohtaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

"Kaikkien aikojen lehmänkäännös"

"Täysin edellisten hallitusten tekemien linjausten ja päätösten vastaista"

Ministeri lupaa päätöksiä muutaman viikon sisään

Päätoimipaikaksi suositellaan Helsinkiä

Fimea: Lääketeollisuus kriittisenä alueellistamiselle

Fimeasta taas uusi selvitys

Uusimmat

Kotimaa

Kilpavene ja huvivene törmäsivät Hangon edustalla – turmassa vakavasti loukkaantunut kuoli saamiinsa vammoihin, toinen loukkaantunut on sairaalahoidossa

Suomessa todettu 14 uutta koronavirustartuntaa

Oppivelvollisuusiän noston kustannuksia epäillään, Etlan tutkija tukee silti esitystä – "Kustannukset menetetyistä työntekijöistä tulevat paljon kalliimmaksi"

Lauantaina helle hellii etenkin maan länsiosaa, myös Pohjois-Savossa voi odottaa hellelukemia

Metelöivätkö naapurit tahallaan, vainoavatko sukulaiset vanhojen riitojen takia? Ikäihmisten elämää rajoittavan epäluulon syitä kannattaa selvittää

Suomi on maailman ykkönen kuminan tuotannossa – Miksi suomalaiset ovat onnistuneet paremmin kuin ruotsalaiset?

Osteoporoosi tunnistetaan Suomessa edelleen huonosti – luukatoon liittyviä luunmurtumia todetaan Suomessa vuosittain noin 30  000–40  000

Uutisvuoksi: Ex-ministeri Kimmo Tiilikainen hakee Ruokolahden kunnanjohtajaksi

Hellelukemat paukkuivat perjantaina maan länsiosissa – helleraja voi paukkua lauantaina Kuopiossakin

Etätyöhön tulisi olla lakisääteinen oikeus, toimihenkilöliitto Erto ehdottaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.