Essayah: Sykkiikö ministerin sydän Helsingin ulkopuolella?

Savo-Karjalan kansanedustajien varapuheenjohtaja Sari Essayah (kd.) kertoo, että ministeri Hanna Mäntylää (ps.) menee tapaamaan nelihenkinen ryhmä.

– Aiomme vaikuttaa asiaan ja toivotaan, että ministeri näyttää poliittiset kyntensä.

Lapinlahtelaisen Essayahin mielestä tuore selvitys oli täysin turha eikä tarjonnut mitään uutta.

– Siinä on samoja vanhoja argumentteja, joita on vain nyt käännetty niin päin, että ne tukisivat tätä uusinta johtopäätelmää. Kansainvälisesti katsoen Kuopio on ihan yhtä hyvin saavutettavissa kuin Helsinki.

Selvitystä vetäneet ministeriön virkamiehet toistivat raportissaan muuttohaluttomien Fimean asiantuntijoiden näkemyksiä.

– En uskalla sanoa ministeriön sisäisesti asetelmasta, mutta pitkän linjan virkamiehet saattavat kokeilla kun talossa on tuore ministeri. Taustalla on paljon vastustamista omista lähtökohdista, sitä yritetään vain pukea yleisempään viestiin.

Puolueensa puheenjohtaja Essayah sanoo, että eduskunnassa istuu iso joukko kansanedustajia, jotka ovat olleet hyväksymässä alueellistamisen aiempia linjauksia, mutta nyt ratkaisevinta on ministerin kanta.

– Jos ajatellaan Mäntylän puoluetta ja sitä, että hän on kotoisin Lapista, sydämen odottaisi sykkivän myös Helsingin ulkopuoliselle alueelle. Toivon, että hänellä on hyvää tahtoa Kuopiota kohtaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

"Kaikkien aikojen lehmänkäännös"

"Täysin edellisten hallitusten tekemien linjausten ja päätösten vastaista"

Ministeri lupaa päätöksiä muutaman viikon sisään

Päätoimipaikaksi suositellaan Helsinkiä

Fimea: Lääketeollisuus kriittisenä alueellistamiselle

Fimeasta taas uusi selvitys