Essayahista tulossa KD:n presidenttiehdokas

Entinen puoluesihteeri, europarlamentaarikko Sari Essayah tarjoutuu kristillisdemokraattien ehdokkaaksi presidentinvaaleihin. Virallisesti ehdokas valitaan puoluevaltuuston kokouksessa 26. marraskuuta.

Essayah, 44, sanoo toivovansa voivansa vaikuttaa ehdokkuuden myötä yhteiskunnalliseen arvokeskusteluun. Hän haluaa pitää myös kotimaisen EU-keskustelun vireänä.

- Vastuullinen poliittinen liike ei saa jäädä sivustakatsojaksi, kun keskustellaan Suomen suunnasta ja tulevaisuudesta, Essayah sanoi. Hän kertoi saaneensa paljon toivomuksia ja vetoomuksia ehdolle lähdön puolesta.

Puolueen puheenjohtaja Päivi Räsänen korosti samoin puolueen haluavan kantaa vastuunsa myös presidentinvaaleissa asettamalla oman ehdokkaan.

Essayahin kampanjan yksityiskohdat, kuten vaalibudjetti, selviävät myöhemmin, kun nimitys on virallinen. Europarlamentaarikon tehtävää hän ei aio kampanjointia varten jättää, vaan hoitaa kampanjan Euroopan parlamentin tehtävien rinnalla.

Edellisissä presidentinvaaleissa vuonna 2006 kristillisdemokraattien ehdokkaana oli Bjarne Kallis, joka sai noin kaksi prosenttia äänistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.