EuroMaydayn syytetyt: Teot vanhentuneet

Yli kolmen vuoden takaiseen EuroMayday-mielenosoitukseen liittyvistä vahingonteoista syytetyt pitävät tekojaan vanhentuneina.

Pätkätöitä ja globalisaatiota vastustaneen mielenosoituksen yhteydessä töhrittiin ja rikottiin muun muassa liikehuoneistojen ikkunoita Helsingin keskustassa. Kulkueeseen osallistui järjestäjien arvion mukaan 1 500 henkilöä.

Syyttäjä Ari Silvennoinen vaatii 11 miehelle ja yhdelle naiselle rangaistusta törkeästä vahingonteosta. Hänen mielestään syytetyt nuoret aikuiset toimivat yhdessä ja yksissä tuumin.

Syyttäjän mukaan tekoa on pidettävä törkeänä, koska asianomistajille aiheutui kymmenien tuhansien eurojen vahingot. Hän vaatii neljälle epäillyistä ehdotonta vankeutta ja muille ehdollista tai sakkoja.

Suurin osa syytetyistä myönsi oikeudessa joitakin töhryjä ja naarmutusta, mutta kaikki kiistivät syytteen törkeästä vahingonteosta. He katsovat, että ovat vastuussa vain omista teoistaan, jotka täyttävät korkeintaan perusmuotoisen vahingonteon kriteerit, jolloin teot olisivat vanhentuneita.

Jotkut kielsivät töhrineensä tai rikkoneensa mitään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.