Ex-huippumaalivahti saa korvauksia Huoneistokeskukselta

Huoneistokeskus velvoitettiin maksamaan 23000 euron korvaukset myyntiesitteissä olleista pinta-alavirheistä rakennuttajalle. Kyse oli kahdesta talosta Kuopion Pölläkänlahdessa, joita urakoivat ex-jääkiekkoilija Pasi Kuivalainen, hänen veljensä ja tämän vaimo. Syyskuun lopussa asian ratkaissut Pohjois-Savon käräjäoikeus katsoi, että Huoneistokeskus oli laatinut esitteet huolimattomasti.

Käräjäoikeuden tuomari antoi ratkaisunsa suullisesti istunnon päätteeksi. Huoneistokeskus ilmaisi päätöksestä tyytymättömyytensä, mutta viikon myöhässä. Asian selvittyä kiinteistövälittäjän edustaja kanteli hovioikeuteen saadakseen käräjäoikeuden uuden määräajan muutoksenhakua varten.

Hovioikeus hylkäsi kantelun torstaina. Sen mukaan käräjäoikeuskäsittelyssä asianajajille oli annettu riittävät tiedot muutoksenhakua varten, vaikkakaan ei kirjallisena.

Omakotitalojen asuinpinta-ala oli esitteiden mukaan noin 205 neliömetriä. Kokonaislukuun oli kuitenkin laskettu matalia ja ikkunattomia varastotiloja niin, että todelliset asuinpinta-alat taloissa olivat 183 ja 181 neliömetriä. Kuivalaiset joutuivat maksamaan talojen ostajille korvauksia, joiden lopulliseksi maksajaksi tuli käräjäoikeuden päätöksellä Huoneistokeskus.

Urakan virheitä on puitu aiemminkin käräjillä sekä hovioikeudessa. Kuivalaiset joutuivat muun muassa antamaan toisen talon rakennusvirheistä ja urakan myöhästymisestä 75000 euron hyvityksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.