Fatah ja Hamas yhä erimielisiä yhtenäishallituksesta

Palestiinalaisjärjestöt Hamas ja Fatah eivät päässeet vieläkään sopuun väliaikaisen yhtenäisyyshallituksen muodostamisesta. Järjestöjen edustajat neuvottelivat asiasta Kairossa myöhään eilen, mutta palestiinalaislähteen mukaan mitään edistystä ei saavutettu.

Kilpailevat liikkeet solmivat viime vuoden keväällä sopimuksen, jossa esitetään riippumattomista edustajista muodostetun väliaikaishallituksen muodostamista palestiinalaisalueille. Hallitus sitten valmistelisi presidentin- ja parlamenttivaalit vuoden sisällä.

Sopimuksen toimeenpano on kangerrellut pahoin. Helmikuussa Fatah ja Hamas sopivat, että palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas johtaisi hallitusta, mutta ehdotusta on vastustettu molemmissa leireissä. Arvostelijoiden mielestä Abbas ei lain mukaan voi toimia yhtä aikaa presidenttinä ja pääministerinä.

Fatahin ja Hamasin kilpailu kärjistyi veriseksi vihanpidoksi vuonna 2007, jolloin Hamas ajoi Fatahin ulos Gazasta ja otti alueen omaan valtaansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Budjettiesitys nostaa soidensuojeluohjelman ylös jäistä – "Nyt kannattaa myydä suojelualueita valtiolle ja tehdä verovapaita kauppoja"

Merivoimien suurhanke etenee – monitoimikorvetit korvaamaan käytöstä poistuvia aluksia

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.