Finnair peruu perjantaina noin sata lentoa: sotkee tuhansien matkasuunnitelmat

Finnair kertoo peruvansa perjantaina noin sata lentoa Ilmailualan unionin (IAU) lakon vuoksi. Myös joidenkin yksittäisten lentojen lähtöajat muuttuvat, jotta ne saadaan operoitua lakkoajan ulkopuolella.

Peruutukset osuvat noin kolmannekseen Finnairin perjantain lennoista. Perumiset koskevat lakon aikana kello 15–19 koko kotimaan liikennettä, suurta osaa Euroopan lentoja ja yhtä kaukolentoa.

– Perumiset sotkevat usean tuhannen asiakkaamme matkasuunnitelmat. Olemme todella pahoillamme asiakkaillemme aiheutuvasta huolesta ja vaivasta, ja teemme parhaamme löytääksemme heille uuden reitityksen tässä ikävässä tilanteessa, Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt toteaa.

Finnairin Kuopion lennoista perutaan muun Suomen tapaan kaikki perjantain lennot eli AY507 Helsinki - Kuopio, AY508 Kuopio - Helsinki, AY509 Helsinki - Kuopio, AY515 Helsinki - Kuopio, AY510 Kuopio - Helsinki sekä AY516 Kuopio - Helsinki.

Kaikki Finnairin perumat lennot löytyvät täältä.

Finnair viestii perumisista asiakkaille myös suoraan tekstiviestein ja sähköpostitse, ja pyrkii löytämään asiakkaille sopivat uudet reititykset.

– Pyydämme asiakkailtamme kärsivällisyyttä – tuhansien asiakkaiden kontaktoiminen ja uusien reittien etsiminen valitettavasti vie aikaa, sanoo Schildt.

Lakko liittyy IAU:n ja Palvelualojen työnantajat Paltan väliseen Airpro Oy:tä koskevaan työehtokiistaan. Lakon aikana kriittisiä maapalveluita ei ole saatavilla tai niitä on saatavilla vain hyvin rajallisesti.

Finnair ei ole osapuolena kiistassa.

Ellei sopua synny, on IAU ilmoittanut uusista työnseisauksista ensi viikollakin. Huomisen jälkeen seuraavat ovat ensi viikon tiistaina ja perjantaina, ellei sopua synny sitä ennen.