Finnairin tekniikan lakko voi perua lentoja

Teknisen henkilökunnan lakko voi aiheuttaa peruutuksia Finnairin reitti- ja lomalentoihin.

Häiriöt voivat jatkua yli viikon, jos henkilöstön eilen aloittama työtaistelu jatkuu ilmoitetun ajan. Ongelmat kasautuvat, kun lakko pitenee.

Lakossa on ammattiliittojen mukaan mahdollisesti jopa 1 000 tekniikassa ja koneiden huoltotöissä työskentelevää henkilöä. He aloittivat eilen iltapäivällä työtaistelun protestiksi Finnairin suunnitelmille vähentää väkeä.

Lakon piirissä ovat kaikki huoltotoimet, joita Finnairin reitti- ja lomaliikenne tarvitsee Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Yhtiössä on käyty yt-neuvotteluja laite- ja moottorikorjaamon henkilöstön irtisanomiseksi ja toimintojen lopettamiseksi.

Finnair uskoo voivansa lentää valtaosan lennoistaan työnseisauksesta huolimatta hoitamalla koneiden päivittäistarkastukset ulkoasemilla. Joitain peruutuksia on kuitenkin odotettavissa.

Eilen lakon vaikutukset ovat olleet pieniä. Finnair joutui perumaan yhden Pekingiin lähdössä olleen meno-paluulennon, ja kaksi lentoa myöhästyi. Tälle päivälle arvioidaan olevan odotettavissa ainakin myöhästymisiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Finnair: Suurin osa lennoista pystytään lentämään

Uusimmat

Kotimaa

Sairauslomalta askel kerrallaan palaileva al-Taee myöntää virheen painavan edelleen: Minun ei olisi pitänyt salata

Professori ei usko täysin itsestään kulkevien ajoneuvojen tulemiseen - "Liian vaikea tehtävä Suomenkin vaativissa olosuhteissa"

Seksismistä syytetty Sofia Belórfin asianajaja vertasi IL:ssä sanavalintojaan Jeesuksen vertauksiin – "Kuulijat ovat niin yksinkertaisia"

Liikemies Niko Ranta-ahon epäillään saaneen huume- ja dopingrikoksilla arviolta neljän miljoonan euron rikoshyödyn – kiistää kaikki epäillyt rikokset

Sähköisen elintestamentin on tehnyt yli puoli miljoonaa suomalaista – Pohjois-Savossa luovuttajia enemmän kuin muualla Suomessa

Kesän lämpöennätyksiä hätyytellään loppuviikosta – helteitä luvassa ainakin kuun loppuun asti

Ravustuskausi käynnistyi sunnuntaina – Rutto tappaa edelleen saksiniekkoja

Toista tuhatta sikaa kuoli ja yhtä monta altistui savulle – Nurmon sikalapalon syyksi epäillään ilmanvaihtolaitetta

Rottasotaa käydään jo älylaitteiden avulla – Tieto rotista kulkee netin kautta

Uutisanalyysi: Jatkuvan koulutuksen eväät luodaan jo kotona. Miljoona suomalaista uuden ammatin edessä. Miten se tehdään?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.