Finnairin tekniikan lakko voi perua lentoja

Teknisen henkilökunnan lakko voi aiheuttaa peruutuksia Finnairin reitti- ja lomalentoihin.

Häiriöt voivat jatkua yli viikon, jos henkilöstön eilen aloittama työtaistelu jatkuu ilmoitetun ajan. Ongelmat kasautuvat, kun lakko pitenee.

Lakossa on ammattiliittojen mukaan mahdollisesti jopa 1 000 tekniikassa ja koneiden huoltotöissä työskentelevää henkilöä. He aloittivat eilen iltapäivällä työtaistelun protestiksi Finnairin suunnitelmille vähentää väkeä.

Lakon piirissä ovat kaikki huoltotoimet, joita Finnairin reitti- ja lomaliikenne tarvitsee Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Yhtiössä on käyty yt-neuvotteluja laite- ja moottorikorjaamon henkilöstön irtisanomiseksi ja toimintojen lopettamiseksi.

Finnair uskoo voivansa lentää valtaosan lennoistaan työnseisauksesta huolimatta hoitamalla koneiden päivittäistarkastukset ulkoasemilla. Joitain peruutuksia on kuitenkin odotettavissa.

Eilen lakon vaikutukset ovat olleet pieniä. Finnair joutui perumaan yhden Pekingiin lähdössä olleen meno-paluulennon, ja kaksi lentoa myöhästyi. Tälle päivälle arvioidaan olevan odotettavissa ainakin myöhästymisiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Finnair: Suurin osa lennoista pystytään lentämään