Firmaa ei vastedes panna myyntiin hissuksiin

Valtaosaan yrityksistä on tavattu etsiä uusia omistajia kaikessa hiljaisuudessa. Ensin on katsottu tilanne oman perheen sisällä, sen jälkeen jatkajia on etsitty yrityksen avainhenkilöistä. Jos ei ole tärpännyt, niin on pantu sana kiertämään kunnan elinkeinoasiamiehen tai pankin edustajan kautta.

– Yrityksen avoin myynti on kulttuurikysymys. Sen koetaan aiheuttavan epätietoisuutta työntekijöiden, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden keskuudessa, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala arvioi.

Kujalan arvion mukaan yritysten myyntikulttuuriin on tulevaisuudessa tulossa muutos. Kymmenilletuhansille uutta omistajaa etsiville yrityksille ei enää löydy uusia isäntiä ilman avointa markkinointia. Ja kun ostaja ja myyjä kohtaavat, niin sitten on enää sovittava kaupalle hinta, jonka rahoittajakin hyväksyy.

– Oikea hinta yritykselle on se, jonka kaikki osapuolet hyväksyvät, Anssi Kujala painottaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Melkein joka taloudessa on kaapeissaan hylättyä elektroniikkaa, vaikka se olisi arvokkainta kierrätystavaraa

Hallitus pohtii, voisiko Alkosta olla ratkaisuksi pienpanimoiden ahdinkoon – valikoimaa lisää hyllyille ja kotiinkuljetusta?

Kotimaan matkailubuumissa vuokra-autot viedään käsistä – "Edulliset autot ovat käytännössä loppu"

Suomessa todettu viisi uutta koronavirustartuntaa, yhteensä tartuntoja runsaat 7 000

Hallitus haluaa purkaa ulkoistettujen sotepalveluiden jättisopimukset – tavoite saattaa törmätä perustuslakiin ja EU-direktiiviin

Ylinopeutta ajanut mies jäi poliisin haaviin 2  800 nuuskapurkkia autossaan – kahta parikymppistä joensuulaista epäillään veropetoksesta ja salakuljetuksesta

MT: Matti Vanhanen ei halua keskustan puheenjohtajaksi – "Sanon, etten pyri enää mihinkään"

HS-gallup: Tyytyväisyys hallituksen toimintaan on koronapandemian keskellä ennätyskorkealla

Kesäkuun hellejakso sai hyttyset kuoriutumaan rytinällä – etenkin pohjoisessa inisee tulevina viikkoina

Suurin osa vanhemmista maksaa elatusavun ajallaan ja ongelmitta – elatussopimusten määräaikaisia muutoksia on tehty paljon koronatilanteen vuoksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.