Gigantin nimissä leviää huijaus: "Haluaisitko, että lähetämme yhden sinulle ja perheellesi?"

Gigantin nimissä leviää jälleen hyvällä suomen kielellä tehty verkkohuijaus. Sähköpostitse liikkuvassa huijausviestissä kerrotaan, että vastaanottaja on valittu saamaan uuden television.

"Viime vuonna saavutetun suuren suosion ansiosta olemme aloittaneet taas vuotuisen perheviikkomme. Tänä vuonna olemme päättäneet tehdä jotain erilaista. Olemme valinneet muutaman suomalaisen kotitalouden, joille annamme upouuden 55 tuuman Samsung Curved -television. Haluaisitko, että lähetämme yhden sinulle ja perheellesi? Jos haluaisit, napsauta ainutlaatuista lahjalinkkiäsi, niin sinulle varataan yksi Samsung-televisio", viestissä mainitaan.

Huijausviestissä kerrotaan television olevan arvoltaan 1 399 euroa. Viestissä väitetään, että sen saa kuitenkin lunastettua itselleen 1,35 eurolla.

 

Kuvakaappaus Gigantin nimissä lähetetystä huijausviestistä.
 

 

Savon Sanomat kertoi tammikuussa iisalmelaismiehestä, joka oli ostanut uuden television paikallisesta Gigantista ja saanut pian sen jälkeen sähköpostiviestin, jossa kerrottiin: "Ostosi paikallisessa liikkeessä on kelpuuttanut sinua saamaan iPhone 7." Viestissä kehotettiin antamaan henkilökohtaisia tietoja.

Gigantin viestintäpäällikkö Anniina Korpela totesi tuolloin, että kyseessä on Gigantin nimissä lähetetty huijausviesti. Hän arvioi, että viesti on sattuma siinä mielessä, että se oli tullut pian sen jälkeen, kun mies oli ostanut television liikkeestä.

– Turvallisuuspäällikkömme tunnisti ja selvitti viestityypin. Sillä ei ole tekemistä Gigantin eikä asiakasrekisterimme kanssa, Korpela vakuutti.

Korpela kertoi, että huijausviestejä on ollut vuoden 2016 alusta alkaen liikkeellä runsaasti. Hän saa vastata asiakkaiden palautteisiin huijausviesteistä viikoittain.

– Tiedottamisen lisäksi olemme yhteydessä viranomaisiin, mutta valitettavasti huijausviestien lähettäjän jäljittäminen on haastavaa.

Poliisi tiedotti aiemmin tammikuussa, että varsinkin internetissä tapahtuneet maksuvälinepetokset ja lievät maksuvälinepetokset ovat lisääntyneet voimakkaasti. Vuonna 2015 niitä oli yhteensä 5 574 ja viime vuonna jo 8 782 kappaletta.

Kasvu liittyy esimerkiksi siihen, että omistajat ovat ilmoittaneet korttitietojaan internetissä oleville huijaussivustoille, joissa on mainostettu esimerkiksi euron matkapuhelimia.

– Tyypillistä verkossa tapahtuvaa petosrikollisuutta on se, että tarjotaan myytäväksi omaisuutta, jota myyjällä ei ole. Myyjällä on yleensä kiire saada rahat tuotteesta tililleen ja hän väittää, että tuotteelle on jonossa muitakin ostajia tai pyytää maksamaan rahat jonkun kolmannen henkilön tilille tai ulkomaiselle tilille rahasiirrolla, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoi poliisin tiedotteessa.

Suomessa tehdyt nettipetokset saadaan tutkinnassa pääosin selvitettyä. Rahoja sen sijaan rikollisilta saadaan harvoin takaisin, koska he ovat yleensä jo käyttäneen rikoshyödyn tai ovat varattomia.

Maksuvälinepetoksissa, joissa rikosten tekopaikka on ulkomailla ja seuraus ilmenee Suomessa, rikosten selvittäminen on työläämpää.

Poliisi on varoittanut alkuvuodesta useita kertoja nettipetoksista etenkin sosiaalisessa mediassa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Suomalainen vedättää nettihuijareita: "En enää osaa pelätä. Jos kuolen, niin sitten kuolen"

Huijausviesti meni todella pitkälle - Osti television Gigantista, jonka nimissä myös viesti tuli

Uusimmat

Kotimaa

Soininvaaralta kova väite: Haavisto poliittisen vainon kohteena, vihreillä kannatuksen kannalta väärät salkut

Soininvaara lyttää ABC-Suomen: "Kaupunkien houkuttelevuus on vähäistä, koska ne ovat niin rumia"

Koronaohjeita päivitettiin: Hengitystieoireiden kanssa ei jatkossa saa mennä kouluun tai päiväkotiin, ellei koronaa ole suljettu pois

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies piti väkivallalla uhkaamalla huolta siitä, että ryhmä pysyy ruodussa: "Ihmiset selkeästi jopa pelkäävät häntä"

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen hankkisi koronarokotteen, maksoi mitä maksoi

Kolea heinäkuu näkyi hukkumismäärissä – hukkuneita viisi vähemmän edelliseen heinäkuuhun verrattuna

Epidemiatilanne on Suomessa ehkä kääntymässä huolestuttavampaan suuntaan, THL arvioi

Rajavartiolaitoksen vuokra-auton räjähdystä tutkitaan Torniossa – viranomaiset eivät kommentoi, oliko kohde valittu sattumalta

Peruskouluverkko harvenee seuraavien 20 vuoden aikana entisestään, arvioi Opetushallitus – jyrkimmässä laskelmassa nykykouluista voitaisiin sulkea lähes puolet

Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.