Grilliherkkuja Master Chef -tuomarin tapaan

Risto Mikkola muistetaan erityisesti myös Master Chef -ohjelman tuomarina ja Iltalehden ruokapalstasta sekä videoista. Alla grilliherkkuja Mikkolan tapaan.

Baby back ribs

3 kg porsaan baby back ribsejä

Liemi:

2 l vettä

5 dl soijaa

1 dl ruokosokeria

0,5 dl punaviinietikkaa

5 valkosipulinkynttä

5 laakerinlehteä

Yhdistä kaikki liemen raaka-aineet ja kiehauta kattilassa. Lisää baby back ribsit kattilaan (puolita ne, jos eivät mahdu kokonaisina kattilaan). Keitä rauhallisella lämmöllä 1,5 tuntia. Poista ribsit liemestä, kun ne ovat jäähtyneet. Grillaa ribsejä suoralla lämmöllä ja voitele koko ajan tomaatti-bbq-kastikkeella. Mausta lopussa pinta suolalla.

Tomaatti-BBQ

500 g säilykekirsikkatomaatteja

1 iso sipuli hienonnettuna

4 valkosipulinkynttä hienonnettuina

2 dl fariinisokeria

2 dl punaviiniä

1 tl suolaa

Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä hiljaisella tulella noin tunti. Jäähdytä.

Grillatut karitsan kyljykset ja rosmariinipesto

16 karitsan kyljystä

4 valkosipulinkynttä hakkeena

1tl suolaa

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja anna maustua 30 minuuttia. Grillaa kyljyksiä suoralla lämmöllä 1–2 minuuttia per puoli. Sivele rosmariinipestoa kyljysten pintaan ja nauti.

Rosmariinipesto

2 valkosipulinkynttä

1 dl pinjansiemeniä

0,5 ruukkua lehtipersiljaa

0,5 ruukkua basilikaa

3 oksaa rosmariinia

1 dl parmesanjuustoa

1,5 dl rypsiöljyä

suolaa, pippuria

Irrota rosmariinin lehdet varsista.

Laita lehdet ja muut raaka-aineet tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi tahnaksi.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Grillatut porkkanat

8 porkkanaa kuorittuina

suolaa

mustapippuria

rypsiöljyä

Keitä kokonaisia porkkanoita suolalla maustetussa vedessä neljä minuuttia ja jäähdytä. Voitele porkkanat öljyllä ja grillaa suoralla lämmöllä porkkanoihin tumma rapea pinta.Mausta suolalla ja pippurilla.

Grillattua romainesalaattia

1 romainesalaatti

ripaus suolaa

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl kirkasta balsamicoa

1 prk kermaviiliä

Leikkaa romaine neljään pitkään lohkoon. Grillaa nopeasti kevyt väri pintaan. Nosta romainesalaatit vadille, mausta oliiviöljyllä, kirkkaalla balsamicolla ja suolalla. Lopuksi lusikoi kermaviili romainesalaattien päälle. Tarjoa välittömästi, muuten salaatti tummuu.

Lue Risto Mikkolan haastattelu torstain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.