Grilliherkkuja Master Chef -tuomarin tapaan

Risto Mikkola muistetaan erityisesti myös Master Chef -ohjelman tuomarina ja Iltalehden ruokapalstasta sekä videoista. Alla grilliherkkuja Mikkolan tapaan.

Baby back ribs

3 kg porsaan baby back ribsejä

Liemi:

2 l vettä

5 dl soijaa

1 dl ruokosokeria

0,5 dl punaviinietikkaa

5 valkosipulinkynttä

5 laakerinlehteä

Yhdistä kaikki liemen raaka-aineet ja kiehauta kattilassa. Lisää baby back ribsit kattilaan (puolita ne, jos eivät mahdu kokonaisina kattilaan). Keitä rauhallisella lämmöllä 1,5 tuntia. Poista ribsit liemestä, kun ne ovat jäähtyneet. Grillaa ribsejä suoralla lämmöllä ja voitele koko ajan tomaatti-bbq-kastikkeella. Mausta lopussa pinta suolalla.

Tomaatti-BBQ

500 g säilykekirsikkatomaatteja

1 iso sipuli hienonnettuna

4 valkosipulinkynttä hienonnettuina

2 dl fariinisokeria

2 dl punaviiniä

1 tl suolaa

Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä hiljaisella tulella noin tunti. Jäähdytä.

Grillatut karitsan kyljykset ja rosmariinipesto

16 karitsan kyljystä

4 valkosipulinkynttä hakkeena

1tl suolaa

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja anna maustua 30 minuuttia. Grillaa kyljyksiä suoralla lämmöllä 1–2 minuuttia per puoli. Sivele rosmariinipestoa kyljysten pintaan ja nauti.

Rosmariinipesto

2 valkosipulinkynttä

1 dl pinjansiemeniä

0,5 ruukkua lehtipersiljaa

0,5 ruukkua basilikaa

3 oksaa rosmariinia

1 dl parmesanjuustoa

1,5 dl rypsiöljyä

suolaa, pippuria

Irrota rosmariinin lehdet varsista.

Laita lehdet ja muut raaka-aineet tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi tahnaksi.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Grillatut porkkanat

8 porkkanaa kuorittuina

suolaa

mustapippuria

rypsiöljyä

Keitä kokonaisia porkkanoita suolalla maustetussa vedessä neljä minuuttia ja jäähdytä. Voitele porkkanat öljyllä ja grillaa suoralla lämmöllä porkkanoihin tumma rapea pinta.Mausta suolalla ja pippurilla.

Grillattua romainesalaattia

1 romainesalaatti

ripaus suolaa

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl kirkasta balsamicoa

1 prk kermaviiliä

Leikkaa romaine neljään pitkään lohkoon. Grillaa nopeasti kevyt väri pintaan. Nosta romainesalaatit vadille, mausta oliiviöljyllä, kirkkaalla balsamicolla ja suolalla. Lopuksi lusikoi kermaviili romainesalaattien päälle. Tarjoa välittömästi, muuten salaatti tummuu.

Lue Risto Mikkolan haastattelu torstain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Traktori lähti ilman kuljettajaa liikkeelle ja meni pihan poikki metsään – moottorin sammuttamiseen tarvittiin savusukeltaja

Kotijuhlat tulossa ja korona arveluttaa? – lue lääkäreiden ja viranomaisten ohjeet turvalliseen juhlintaan

THL:n pääjohtaja: Maskisuositus julkaistaan torstaina – julkiset liikennevälineet erityishuomiona, suosituksesta tulossa alueellinen

Rahtikonttiin Espoossa pyrkinyt naamioitunut joukko havitteli poliisin mukaan yli 170 kilon kokaiinilastia – aine jopa 100-prosenttista ja arvo 25 miljoonaa

Turkuun Skopjesta saapuvat matkustajat joutuvat karanteeniin sakkojen tai jopa kolmen kuukauden vankeuden uhalla – karanteenissa pysyttelyä valvotaan puhelinsoitoin

Kaustisen mönkijäturmaa tutkitaan kuolemantuottamuksena – poliisin tietojen mukaan tie oli suljettu kettingillä vain joitakin päiviä ennen turmaa

Hyvinkääläisseuran jalkapallovalmentajalle syyte alaikäisen valmennettavan seksuaalisesta hyväksikäytöstä – mies ei enää valmenna seurassa

Neuvottelut valtion ensi vuoden tuloista ja menoista alkoivat sumuisissa näkymissä

Pohjoisen rajan ylittäjistä kaikkia ei pystytä testaamaan – Ruotsiin ja takaisin liikkuvan sote-henkilöstön matkustaminen halutaan turvata

Kannelmäen juna-aseman puukotuksesta yhdelle syyte taposta –  poliisin mukaan uhri ja epäilty eivät tunteneet entuudestaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.