Guggenheim-hanke kaatui kaupunginhallituksessa

Guggenheim-museohanke on kaatunut. Helsingin kaupunginhallitus hylkäsi kaupunginjohtaja Jussi Pajusen esityksen kokouksessaan. Museohanke meni nurin äänin 8-7.

Hankkeen kannalla olivat kokoomus, RKP ja vihreiden Kimmo Helistö.

Vihreiden enemmistö äänesti kaupunginhallituksessa hanketta vastaan asiaperustein, sanoo vihreiden ryhmäjohtaja Ville Ylikahri. Hänen mukaansa kyseessä ei ollut kosto kokoomukselle taannoisesta apulaiskaupunginjohtajan valinnasta.

Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki on tyytyväinen Guggenheim-hankkeen kaatumiseen. Hänen mielestään Guggenheim-sopimus oli huono ja liian kallis. Hän uskoo, että hanke on nyt haudattu.

Sen sijaan Arhinmäki haluaisi panostaa suomalaistaiteilijoiden Checkpoint Helsinki -hankkeeseen. Se toisi hänestä uutta taidetta esiin.

Kaupungin ja Guggenheimin välinen aiesopimus oli sosiaalidemokraattisen kaupunginhallitusryhmän puheenjohtajan Osku Pajamäen mukaan epäedullinen. Kyse ei hänestä olisi ollut yhteistyökumppanuudesta, vaan puhtaasti mallista, jossa Guggenheim hyvin kylmällä kädellä olisi myynyt palvelujaan kaupungille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.