Guggenheim-hanke kaatui kaupunginhallituksessa

Guggenheim-museohanke on kaatunut. Helsingin kaupunginhallitus hylkäsi kaupunginjohtaja Jussi Pajusen esityksen kokouksessaan. Museohanke meni nurin äänin 8-7.

Hankkeen kannalla olivat kokoomus, RKP ja vihreiden Kimmo Helistö.

Vihreiden enemmistö äänesti kaupunginhallituksessa hanketta vastaan asiaperustein, sanoo vihreiden ryhmäjohtaja Ville Ylikahri. Hänen mukaansa kyseessä ei ollut kosto kokoomukselle taannoisesta apulaiskaupunginjohtajan valinnasta.

Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki on tyytyväinen Guggenheim-hankkeen kaatumiseen. Hänen mielestään Guggenheim-sopimus oli huono ja liian kallis. Hän uskoo, että hanke on nyt haudattu.

Sen sijaan Arhinmäki haluaisi panostaa suomalaistaiteilijoiden Checkpoint Helsinki -hankkeeseen. Se toisi hänestä uutta taidetta esiin.

Kaupungin ja Guggenheimin välinen aiesopimus oli sosiaalidemokraattisen kaupunginhallitusryhmän puheenjohtajan Osku Pajamäen mukaan epäedullinen. Kyse ei hänestä olisi ollut yhteistyökumppanuudesta, vaan puhtaasti mallista, jossa Guggenheim hyvin kylmällä kädellä olisi myynyt palvelujaan kaupungille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Supersiistijä halusi pukeutua käveleväksi mopiksi – Saana Tyni herättää keskustelua siivousalan arvostuksesta

Pelkän peruskoulun varaan jääminen on vähentynyt, mutta ei ole harvinaista

Informaatiosodan asiantuntija: "Poliittisesti herkkien aiheiden tutkijat joutuvat miettimään, haluavatko he puhua asioista omilla nimillään" – myös Linnaan kutsutut päätoimittajat korostavat tiedon merkitystä

"Kaksi kertaa luin kirjeen ja mietin, onko tämä totta" – huoltajalegenda Gunnar Yliharju haluaa edustaa Linnan juhlissa koko ammattikuntaansa

Reserviläisliitto paheksuu Venäjän valheellisia tulkintoja talvisodan syttymisestä

Esperi Caren epäkohdat paljastaneen hoitajan ikimuistoinen vuosi huipentuu Linnan juhliin – Tarja Parkatti ei ole saanut ilmoituksen jälkeen töitä kotiseudultaan, mutta ei kadu

Päivällä sataa, mutta Linnan juhlien vieraat saanevat jonottaa kuivin kengin

Kun Suomi on kotimaa ja sukunimi: Itsensä Miss Finlandiksi esitellyt Heidi Suomi on saanut kuulijat huvittumaan – "Se on aiheuttanut ihmetteleviä katseita"

Itsenäisyyspäivän ylennyksiä 6.12.2019

Kenraalikunnassa kolme ylennystä – Jukka Sonnisesta kenraalimajuri

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.