Häkämies: Omistajapolitiikka vie liikaa aikaa

Puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) suosittelee, että seuraavassa hallituksessa valtion omistajapolitiikkaa ei yhdistetä puolustusministerin tehtäviin. Hän sanoo Länsi-Savon ja Itä-Savon haastattelussa, että suurin osa puolustusministerin ajasta eli hänen omasta työajastaan menee omistajapolitiikan hoitamiseen.

- En haluaisi sanoa, että hallituksessa on vähemmän työllistettyjä ministereitä, joilla valtion omistajaohjaus voisi olla, hän pyörittelee omaa toimenkuvaansa.

Puolustusministerin ja valtion omistajaohjauksesta vastaavan ministerin yhdistelmän vaikeudesta ja mahdottomuudesta huolimatta hän pitää sitä "hurjan hyvänä kokemuksena".

- Tykkään aivan hirveästi puolustukseen liittyvistä asioista. Puolustuksessa organisaatio toimii yhteen hiileen puhaltamalla. Puolustuspolitiikka on vähemmän altis ulkopuolisille muutoksille, joita yritysmaailmassa tulee vastaan joka päivä, hän kiittelee.

Häkämies on Suomen historian ensimmäinen ministeri, jolle on keskitetty valtion omistajapolitiikkaan liittyvät tehtävät. Aiemmin ne olivat hajautettuna eri ministereille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.