Hämeen Sanomat: Ratayhtiöiden perustaminen venyy seuraavalle hallitukselle

Ratayhteyksiä kehittävien hankeyhtiöiden perustaminen siirtyy seuraavalle vaalikaudelle hallituksen eroamisen vuoksi, uutisoi Hämeen Sanomat. Lehden mukaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerillä (kesk.) ei ole enää mandaattia jatkaa neuvotteluja suurten kaupunkien kanssa.

Tietonsa lehti perustaa opetusministeriin, kokoomuksen varapuheenjohtajaan Sanni Grahn-Laasoseen, jonka mukaan toimitusministeristö ei voi tehdä näin isoja ja kauaskantoisia poliittisia ratkaisuja, vaan niistä päättää seuraava hallitus.

Hämeen Sanomien tietojen mukaan myös oikeuskansleri Tuomas Pöystin tuore linjaus on, ettei Bernerin mandaatti enää riitä hankeyhtiökokonaisuuden edistämiseen.

Pöysti ei vahvista asiaa STT:lle.

–  Asian hoitaminen on osittain kesken, mutta oikeuskanslerin virastosta on vastattu liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikön tiedusteluun asiasta. Vastauksen sisältöä en avaa ennen kuin liikenne- ja viestintäministeriö on itse kertonut siitä. Asia on sikäli kesken, että heiltä on toisaalta toimitettu lisää asiaan liittyvää aineistoa, mutta olen eilen vastannut kansliapäällikön tiedusteluun, Pöysti sanoo.

Hankeyhtiöistä kerrottiin helmikuussa

Berner ja Orpo kertoivat helmikuun alussa, että hallitus perustaa hankeyhtiöt kehittämään Helsingistä pohjoiseen suuntautuvia ratayhteyksiä sekä Helsingin ja Turun välistä yhteyttä.

Järjestelyn toteuttamiseksi hallituksen kerrottiin perustavan valtion kokonaan omistaman osakeyhtiön, jonka työnimi on Oy Suomen Rata Ab. Valtion sanottiin siirtävän sen taseeseen yhteensä sadan miljoonan euron arvosta omistamiaan osakkeita.

Uuden yhtiön kerrottiin muodostavan konsernin, johon kuuluvat hankeyhtiöt Suomi-rata ja Turun tunnin juna sekä kalustoyhtiö, kiinteistöyhtiö ja Rail Baltica -yhtiö.

Helsingin, Tampereen ja Vantaan kaupungit ilmoittivat heti aloittavansa valmistelut osallistumisesta Suomi-rata-hankeyhtiöön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kohuttu ajokorttitietopalvelu avataan vihdoin uudelleen – tarjolla on vain näitä tietoja

Keskusta haluaa syntyvyyden laskusta "säästyneet" lapsilisät korotuksina nykyisiin lisiin – eduskunnan ajankohtaiskeskusteluun lapsimyönteisestä politiikasta saatiin kytkettyä myös koulun joulujuhlat ja Postin palkat

EU:ta kuohuttanut nimikiista yritetään taputella pikkumuutoksella: Eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen muuttuu edistämiseksi

Poliisi epäilee, että "Husu" Hussein on joutunut jo pitkään vainotuksi – kaupunginvaltuutetulle lähetettiin elokuussa hirttoköysi ja uhkauskirje

KRP epäilee: Uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toimintaa jatketaan uudella nimellä

Suomalaiset luottavat tieteelliseen tietoon, kertoo Tiedebarometri

Merimies-Unionin Zitting ei usko valtakunnansovittelijan edellytyksiin ratkaista postilakkoa: "Noviisi, amatööri"

Tukes: Lähes puolessa testatuista tatuointi- ja kestopigmenttiväreistä löytyi terveydelle vaarallisia aineita

Asiantuntija ei kannata lentoveroa – Hänellä on tiedossa parempi ratkaisu

Sähköautojen latausmahdollisuuksia lisäävä lakiluonnos saa kovaa kritiikkiä lausunnonantajilta – "Latauspisteiden ylimitoitettu rakentaminen ei lisää sähköautojen määrää Suomessa"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.