Hämeen Sanomat: Ratayhtiöiden perustaminen venyy seuraavalle hallitukselle

Ratayhteyksiä kehittävien hankeyhtiöiden perustaminen siirtyy seuraavalle vaalikaudelle hallituksen eroamisen vuoksi, uutisoi Hämeen Sanomat. Lehden mukaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerillä (kesk.) ei ole enää mandaattia jatkaa neuvotteluja suurten kaupunkien kanssa.

Tietonsa lehti perustaa opetusministeriin, kokoomuksen varapuheenjohtajaan Sanni Grahn-Laasoseen, jonka mukaan toimitusministeristö ei voi tehdä näin isoja ja kauaskantoisia poliittisia ratkaisuja, vaan niistä päättää seuraava hallitus.

Hämeen Sanomien tietojen mukaan myös oikeuskansleri Tuomas Pöystin tuore linjaus on, ettei Bernerin mandaatti enää riitä hankeyhtiökokonaisuuden edistämiseen.

Pöysti ei vahvista asiaa STT:lle.

–  Asian hoitaminen on osittain kesken, mutta oikeuskanslerin virastosta on vastattu liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikön tiedusteluun asiasta. Vastauksen sisältöä en avaa ennen kuin liikenne- ja viestintäministeriö on itse kertonut siitä. Asia on sikäli kesken, että heiltä on toisaalta toimitettu lisää asiaan liittyvää aineistoa, mutta olen eilen vastannut kansliapäällikön tiedusteluun, Pöysti sanoo.

Hankeyhtiöistä kerrottiin helmikuussa

Berner ja Orpo kertoivat helmikuun alussa, että hallitus perustaa hankeyhtiöt kehittämään Helsingistä pohjoiseen suuntautuvia ratayhteyksiä sekä Helsingin ja Turun välistä yhteyttä.

Järjestelyn toteuttamiseksi hallituksen kerrottiin perustavan valtion kokonaan omistaman osakeyhtiön, jonka työnimi on Oy Suomen Rata Ab. Valtion sanottiin siirtävän sen taseeseen yhteensä sadan miljoonan euron arvosta omistamiaan osakkeita.

Uuden yhtiön kerrottiin muodostavan konsernin, johon kuuluvat hankeyhtiöt Suomi-rata ja Turun tunnin juna sekä kalustoyhtiö, kiinteistöyhtiö ja Rail Baltica -yhtiö.

Helsingin, Tampereen ja Vantaan kaupungit ilmoittivat heti aloittavansa valmistelut osallistumisesta Suomi-rata-hankeyhtiöön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Ohisalo STT:lle: Suomen kuusi suurinta kaupunkia tarvitsevat miljardin euron raideinvestointi- ja tukipaketin

Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen

"Aina kun meillä on ongelmia, me otamme koiria" – suomalaiset innostuivat lemmikeistä, kuten laman kynnyksellä on tapana

Käytävähakkuusta toivotaan kustannustehokasta hoitokeinoa nuorille metsille

Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita

Koulujen avaaminen ei pahentanut epidemiaa – "Tekoa ei ainakaan tässä vaiheessa voi virheeksi julistaa"

Talven paksu lumikerros voi ennakoida Lapissa runsasta hyttyskesää – hyttyset etsivät ihmisen seuraa tositarkoituksella, sillä veriateria on niille elämän ja kuoleman kysymys

Velkaantuneet panttaavat entistä harvemmin omaisuuttaan – pikavipit ovat vähentäneet tavaroiden panttauksen tarvetta

Poikkeuksellinen koronakevät ei juuri hetkauttanut opinahjoja STT:n lukiovertailussa – kärkisijoille pääsivät turkulainen Katedralskolan i Åbo ja Enontekiön Erälukio

Poikkeuksellisen koulukevään päättäjäisiä vietetään minimalistisesti – poliisi toivoo nuorten juhlijoiden muistavan, että koronavirusepidemia on edelleen päällä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.