Hätäkeskuspäivystäjä lähetti ambulanssin väärään osoitteeseen

Vimpelin Vedon pesäpallojoukkueen pelaajan päähän osui pesäpallo alkuharjoittelussa ennen Superpesiksen ottelun alkua Kouvolassa. Joukkuetoverin lyömä pallo iskeytyi miehen päähän 4–5 metrin päästä. Mies menetti tajuntansa.

Paikalle hälytettiin apua Kuopion hätäkeskuksesta. Kohta selvisi, että ambulanssi oli menossa 25 kilometrin päähän Inkeroisiin. Paikkakunta saatiin oikaistuksi Kouvolaksi, mutta ambulanssin tulo viivästyi parikymmentä minuuttia väärän osoitteen vuoksi. Sairaalassa ilmeni, että pelaaja oli saanut pallon iskusta lievän aivoruhjeen.

Turma sattui keväällä 2014.

Juttu eteni esitutkintaan. Poliisi epäili, että hätäkeskuspäivystäjä oli jättänyt riskiarvion tekemättä ja varmistamatta tapahtumaosoitteen.

Päivystäjä kieltäytyi esitutkinnassa kommentoimasta poliisin kysymyksiä, jotka koskivat työpaikan ohjeistusta, miehen koulutusta ja tapahtumien kulkua.

– Minun ei tarvitse edesauttaa oman rikokseni selvittämistä, mies perusteli poliisille.

Pohjois-Savon käräjäoikeus antoi viime elokuussa miehelle varoituksen tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Lisäksi mies sai 40 päiväsakkoa eli 1 000 euron sakot ampuma-aserikoksesta ja -rikkomuksesta. Poliisi oli löytänyt miehen hallusta luvattoman pienoiskiväärin. Hän oli myös säilyttänyt useita pitkäpiippuisia aseita lukitsemattomassa tilassa, josta varkaat olivat ne vieneet.

Mies kiisti kaikki syytteet ja valitti tuomiosta Itä-Suomen hovioikeuteen. Hovioikeus ei myöntänyt torstaina miehelle jatkokäsittelylupaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Hirvitti jälkeenpäin kuunnella