HS: Helsinkiläisestä päiväkodissa ehec-tartunta

Helsingin Sanomien mukaan helsinkiläisestä päiväkodista on löytynyt ehec-tartunta. Tiedossa ei ole, onko kyseessä sama ehec-bakteeri, joka on aiheuttanut kuolemantapauksia Saksassa.

Suomessa on toistaiseksi varmistettu vain yksi ehec-tartunta, jonka kanta vastaa ominaisuuksiltaan Saksan epidemiakantaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Toukokuussa Saksassa matkustanut henkilö on jo toipunut.

Suomessa tavataan vuosittain useita ehec-tartuntoja. Esimerkiksi toissavuonna tapauksia oli 31, joista kotimaisia tartuntoja oli 25.

Saksassa oli keskiviikkoon mennessä raportoitu 2600 ehec-tapausta. Valtaosa näistä on todettu yli 20-vuotiailla, ja noin kaksi kolmasosaa sairastuneista on naisia. Kaikista Saksan epidemiaan liittyvistä sairastuneista on kuollut 25.

Tapauksia on todettu 14 eri maassa. Suurin osa sairastuneista on oleskellut Pohjois-Saksassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Yle: Puolustusministeri Kaikkonen selvityttää, voisiko puolustushallinnon työtehtäviä hajauttaa nykyistä enemmän ympäri Suomea – koskee 13  000:ta työpaikkaa

Kaupunginvaltuusto saa pohdittavakseen aloitteen Havis Amandan siirrosta

Olisiko nyt aika uudistaa EU:n perussopimusta? – Suomalaisasiantuntija ei usko saksalaismepin ehdotuksen saavan laajempaa kannatusta

Budjettikomissaarin vetoomus ei yllättänyt pääministeri Antti Rinnettä – kritiikki on ollut kovaa, mutta Rinne näkee polkuja ratkaisuun

Postilakon osapuolet valmiita pitkään tapaamiseen tänään – näin lakot ja tukitoimet uhkaavat laajeta lähiviikkoina

Seurantatutkimus selvittää, miten pikkukeskosena syntyneet voivat aikuisina

Poliisi: Espoossa räjäytettiin yöllä pullopommeja, räjähtämättömiä pulloja löytyi alueelta aamupäivällä

Hävittäjiä testataan talvioloissa tammikuussa – "Enää ei kysytä 64:ää konetta vaan mitä valmistajat pystyvät tarjoamaan 10 miljardilla eurolla"

Parisuhde vähentää tutkimuksen mukaan alkoholin riskikäyttöä, jos geenit altistavat juomaan

AKT laajentaa yhä tukitoimiaan Postin työkiistassa – postilakon sovittelu jatkuu tänään

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.