HS: Helsinkiläisestä päiväkodissa ehec-tartunta

Helsingin Sanomien mukaan helsinkiläisestä päiväkodista on löytynyt ehec-tartunta. Tiedossa ei ole, onko kyseessä sama ehec-bakteeri, joka on aiheuttanut kuolemantapauksia Saksassa.

Suomessa on toistaiseksi varmistettu vain yksi ehec-tartunta, jonka kanta vastaa ominaisuuksiltaan Saksan epidemiakantaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Toukokuussa Saksassa matkustanut henkilö on jo toipunut.

Suomessa tavataan vuosittain useita ehec-tartuntoja. Esimerkiksi toissavuonna tapauksia oli 31, joista kotimaisia tartuntoja oli 25.

Saksassa oli keskiviikkoon mennessä raportoitu 2600 ehec-tapausta. Valtaosa näistä on todettu yli 20-vuotiailla, ja noin kaksi kolmasosaa sairastuneista on naisia. Kaikista Saksan epidemiaan liittyvistä sairastuneista on kuollut 25.

Tapauksia on todettu 14 eri maassa. Suurin osa sairastuneista on oleskellut Pohjois-Saksassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Pisteytysfarssille piste: Oikeustieteellisiin otetaan 46 opiskelijaa aiottua enemmän – Itä-Suomen yliopistossa opiskelijamäärä kasvaa vähiten

Paloturvallisuus on asiantuntijan mukaan Suomessa pääosin kunnossa, mutta valvonta on vaikeaa – tulipalon leviäminen voi olla kiinni pienistäkin virheistä rakentamisessa

Seinäjoen koruvarkaudesta epäiltyjä miehiä ei ole saatu kiinni – yrittäjän mukaan liikkeeseen murtauduttiin kattoon tehdyn reiän kautta, poliisi ei kommentoi tekotapaa

Koronavirus: Suomi avasi rajansa maihin, joissa riehuu jo taudin toinen aalto

Matkustusrajoitusten purkaminen ei näkynyt vielä Helsinki-Vantaalla – "Ei mitään dramaattista muutosta"

Lopella kaksi loukkaantui ja kymmenen vietiin sairaalaan ketjukolarista

Uusia tietoja Varkauden murhatutkinnasta: voimakas väkivalta päähän ja ylävartaloon aiheutti uhrin kuoleman – poliisi pyytää havaintoja vihreästä Audista

Viranomaiset jäljittävät vaatimusten vastaisia suojaimia, osassa ohjeet kiinankielisiä

Haaviston mukaan rikosepäily ei ole vaikuttanut ulkoministerin tehtävien hoitamiseen – "En ole jättänyt mitään tehtävää hoitamatta tämän prosessin aikana"

Kaksikko ylitti Venäjän rajan vesiskootterilla, teon tahallisuus epäselvä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.