HS: Kokoomukselle käy tukien 5000 euron ilmoitusraja

Kokoomus hyväksyy puoluetukiin 5 000 euron ilmoitusrajan, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden haastattelema kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen kuitenkin vastustaa rajan käyttöönottoa taannehtivasti.

Viiden tonnin ilmoitusrajaa on vaatinut keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen sekä pääministeri Matti Vanhanen.

Sekä Tujunen että Korhonen istuvat hallintoneuvos Lauri Tarastin työryhmässä, joka pohtii uutta vaalirahoituslakia. Sen pitäisi valmistua lokakuun loppuun mennessä.

Myös hallituksessa istuvien vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi hyväksyy viiden tonnin rajan, vaikka se voisi hänen mielestään olla vieläkin matalampi. Samoilla linjoilla on SDP:n puoluesihteeri Ari Korhonen, joka haluaa keskustella vielä pienemmästä rajasta.

Suurimpien hallituspuolueiden, kokoomuksen ja keskustan, yksimielisyys perusrajasta on Tarastin mukaan hyvä lähtökohta työryhmälle. Uudessa laissa riittää kuitenkin muutoin paljon pureskeltavaa.

- Rahoituskanavat ovat niin monimutkaiset. On esimerkiksi 6 000 yhdistystä puolueiden ympärillä, säätiöitä ja osakeyhtiöitä, Tarasti kommentoi Helsingin Sanomille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Käytävähakkuusta toivotaan kustannustehokasta hoitokeinoa nuorille metsille

Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita

Koulujen avaaminen ei pahentanut epidemiaa – "Tekoa ei ainakaan tässä vaiheessa voi virheeksi julistaa"

Talven paksu lumikerros voi ennakoida Lapissa runsasta hyttyskesää – hyttyset etsivät ihmisen seuraa tositarkoituksella, sillä veriateria on niille elämän ja kuoleman kysymys

Velkaantuneet panttaavat entistä harvemmin omaisuuttaan – pikavipit ovat vähentäneet tavaroiden panttauksen tarvetta

Poikkeuksellinen koronakevät ei juuri hetkauttanut opinahjoja STT:n lukiovertailussa – kärkisijoille pääsivät turkulainen Katedralskolan i Åbo ja Enontekiön Erälukio

Poikkeuksellisen koulukevään päättäjäisiä vietetään minimalistisesti – poliisi toivoo nuorten juhlijoiden muistavan, että koronavirusepidemia on edelleen päällä

Sote-valiokunnan on sanottu ymmärtäneen väärin perustuslakivaliokunnan lausunnon ravintoloiden avaamisesta – oikeuskansleri selventää asiaa

Henkilöauton kuljettaja kuoli tasoristeysturmassa Ylistarossa

Koulujen päättäjäisviikonloppu alkanut rauhallisesti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.