HS: Mies sai erektion saunaan houkuttelemiensa lasten nähden – tytöt keksivät nerokkaan pakosuunnitelman

Kaksi 15-vuotiasta tyttöä saunaan houkutellut 53-vuotias mies on tuomittu Helsingin hovioikeudessa kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kertoo Helsingin Sanomat.

Toisilleen tuntemattomat mies ja tytöt olivat tavanneet grillikioskilla Helsingissä aamuyöllä heinäkuussa 2015. Mies oli houkutellut tytöt asunnolleen Espooseen ja siellä edelleen saunaan. Tytöt suostuivat saunaan vaatteet päällä, mutta kun mies vaati heitä riisuutumaan, he suostuivat riisumaan alusvaatteisilleen.

Tyttöjen mukaan tilanne meni sen jälkeen ahdistavaksi, sillä mies sai erektion ja yritti avata toisen tytön rintaliivejä. Lopulta tytöt keksivät keinon, jolla päästä pois miehen asunnolta. He olivat kysyneet tältä, voisiko heidän ystävänsäkin tulla asunnolle.

Mies oli tähän suostunut, jolloin tytöt olivat kertoneet lähtevänsä ystäväänsä vastaan asemalle. Mies oli uskonut tämänkin, joten tytöt pääsivät pakenemaan tilanteesta.

Mies kiisti esitutkinnassa tienneensä tyttöjen olevan 15-vuotiaita. Hän kiisti myös saunaan menemisen. Mies tuomittiin hovioikeudessa kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi tuomitun pitää maksaa kärsimyskorvauksia toiselle tytölle 1800 euroa ja toiselle 1500 euroa.