HS: Nato haluaa tiiviimmät suhteet Suomen kanssa

Sotilasliitto Nato haluaa luoda tiiviimmät suhteet Suomen kanssa. Pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että Nato haluaa vahvistaa Suomen ja Ruotsin kaltaisten niin sanottujen kumppanuusmaiden suhteita sotilasliittoon ja tehdä suhteista poliittisesti entistä merkittävämpiä.

Rasmussen kertoo valmistelevansa uudistuksia, jotka tekisivät yhteistyöstä aiempaa dynaamisempaa. Hän ei tarkenna, millaisia käytännön toimia Natossa kaavaillaan yhteistyön laajentamiseksi. Hän kuitenkin haluaisi, että Suomen ja Ruotsin poliittiset johtajat olisivat enemmän mukana Naton toiminnassa.

Hänen mielestään Suomi ja Ruotsi pääsevät jo nyt Afganistanin kriisinhallinnan osallistujamaina hyvin mukaan päätösten valmisteluun ja tekemiseen.

Rasmussen osallistuu huomenna Helsingissä seminaariin, jonka aiheena on sotilas- ja siviilitoimintaa yhdistävä "kokonaisvaltainen kriisinhallinta".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Leppä torjuu maito- ja lihakiellot: "Asiassa ollaan hakoteillä, jos kieltoja perustellaan ilmastosyillä."

Ulkomailta tuoduille henkilöille hankittiin suomalaiset henkilötunnukset, näiden nimiin otettiin pikavippejä ja luottokortteja – epäillyllä huijauksella saatiin yli 700  000 euroa

Poliisi kaipaa havaintoja valkotakkisesta miehestä Espoossa – epäillään yrittäneen napata 9-vuotiaan pojan

Korkein oikeus perui vartijan murhanneen vangin vapauttamisen – Vanki oli liittynyt vankilassa UB-jengin täysjäseneksi

Poliisi saanut kiinni etsimänsä nuoren naisen Harjavallassa – etsittiin epäiltynä väkivaltarikoksesta

Täyteen vuokratut ostarit houkuttelevat pois keskustoista maakunnissa, pääkaupunkiseudun kauppakeskuksissa liiketiloja on tyhjillään

Ravitsemusterapian professori Ursula Schwab torjuu maito- ja lihakiellot: "Kiellot johtavat aina ongelmiin"

Maaseudun Tulevaisuus: Enemmistö ei karsisi lihaa ja maitoa koulujen ja päiväkotien ruokalistoilta

Lähestymiskieltojen määrä vajosi alemmas kuin koskaan – Kansainvälinen asiantuntijaryhmäkin ihmettelee Suomen alhaisia lukuja

Länsi-Balkanin laajentuminen repii jäsenmaita – EU-johtajat päättivät kokouspäivän ilman tulosta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.