HS: Sanomalehtikustantaja Aatos Erkko on kuollut

Ministeri Aatos Erkko on kuollut, kertoo Helsingin Sanomat. Erkko kuoli vaikeaan sairauteen 5. toukokuuta Helsingissä Eiran sairaalassa. Hän oli kuollessaan 79-vuotias.

Erkko oli Sanoman suuromistaja ja pitkäaikainen hallituksen puheenjohtaja sekä kolmannen polven sanomalehtikustantaja, joka peri isältään Eljas Erkolta maan suurimman päivälehden.

Aatos Erkko istutettiin johtoon nuorena. Hänestä tuli Viikkosanomien päätoimittaja 1953. Helsingin Sanomien päätoimittajaksi hän siirtyi 1961 ja Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtajaksi 1965. Sanoma Oy:n hallitusta hän johti vuodesta 1972 vuoteen 2001.

Erkon aikana Helsingin Sanomat kasvoi Pohjoismaiden suurimmaksi päivälehdeksi.

Helsingin Sanomissa Erkko panosti voimakkaasti sisällön kehitykseen. Hän aloitti mm. Sanoman toimittajakoulun.

Erkko esiintyi säästeliäästi julkisuudessa. Niukka tahti takasi sen, että kun hän puhui, otsikoita riitti kuin presidentille - myös oman median ulkopuolella.

Vaikka Erkko kuului Suomen rikkaimpiin henkilöihin, poliittisesti hän ei epäröinyt vilkuilla vasemmalle. Erkko tuki mm. Tarja Halosta presidentiksi.

Erkko testamenttasi Sanoma-omistuksensa säätiölle

Uusimmat

Kotimaa

Uusi menetelmä ehkäisee ulkomaisten mansikoiden myyntiä suomalaisina

Käytettyjen kännyköiden kauppa kasvaa – huomioi nämä asiat, jos aiot ostaa puhelimen uusiokäyttöön

Moni ei saa pitää kesälomaa neljää viikkoa putkeen

Kommentti: Jussi Halla-aho taputellaan Tampereella jatkokaudelle – varapuheenjohtajuudesta kahden vahvan naisen kisa

Etelässä paistaa, pohjoisessa päivä on epävakainen

Helsinki Pride -viikko alkaa, liike-teemalla halutaan lisätä tietoa vähemmistöryhmien yhteisestä historiasta

Suurin osa eduskuntapuolueiden johtajista ei sallisi sukupuolen korjaamista alaikäisille – Helsinki Pride: "Lasten oikeuksia koskeva kysymys"

Muutaman kymmenen hengen mielenosoituksesta koko kansan juhlaksi – Pride-kulkue on paisunut sateenkaariväen tapahtumasta kymmeniätuhansia marssijoita kerääväksi yleisötapahtumaksi

Miten huumepoliisin päällikköä Jari Aarniota alettiin epäillä huumekauppaa pyörittäneeksi Pasilan mieheksi? Hovioikeus antaa ratkaisunsa niin sanotussa tynnyrijutussa torstaina

Juhannus oli sään ääripäiden juhlaa: Yhtäällä hellettä ja toisaalla lähellä nollaa, 10  000 salamaa ja myrskypuuskia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.