HS: Tiura kiristi kokoomusta

Kansanedustaja Marja Tiura (kok.) kiristi kokoomuksen johtoa puolueenvaihtoaikeillaan, kertoo Helsingin Sanomien haastattelema kokoomuksen hallitusneuvottelija. Lähteen mukaan Tiura "uhitteli" kokoomuksen johdolle loikkaavansa, jos ei pääse ministeriksi. Lähde ei halua nimeään julkisuuteen.

Tiuran puolueenvaihtoaikeet tulivat alun perin julkisuuteen hänen itsensä Apu-lehdelle antamassa haastattelussa, jossa hän väitti keskustan kosiskelleen häntä riveihinsä. Kansanedustajan loikkaustoiveiden välittäjänä toiminut Nova Group -liikemies Arto Merisalo arvostelee perjantain Helsingin Sanomissa Tiuraa kovin sanoin.

-Olen suunnattoman pahoillani, että Marja Tiura ei osaa pitää suutaan kiinni ja ei harkitse lausuntojaan medialle. Kuten aiemmin olemme useaan otteeseen havainneet, ei meidän kenenkään muun tarvitse lausua mitään, kun Marja oma-aloitteisesti avaa uusia keskusteluita ja aikaansaa uusia skandaaleita, jotka rasittavat meitä jokaista asianosaista ja puoluettamme, Merisalo kommentoi lehdelle sähköpostitse.

Merisalo kertoo viestissään katkerana tehneensä Tapani Yli-Saunamäen kanssa kaikkensa saadakseen Tiuran hyvään asemaan mutta katuvansa nyt valintaansa.

-Olimme henkilöitä, jotka luotimme väärään ihmiseen ja tuimme henkilöä, jota emme tunteneet riittävästi, hän kirjoittaa.

-Jos olisin tiennyt hänen kompetenssinsa, olisin satavarmasti toiminut toisin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Merisalo: Politiikan kummisetiä on paljon

Tiura jättää varapuheen-johtajuuden