HS: Trump ja Putin tapaavat presidentinlinnassa

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin on määrä tavata presidentti Sauli Niinistö presidentinlinnassa ennen keskusteluita Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa 16. heinäkuuta, kertoo Helsingin Sanomat. Trumpin ja Putinin kokouspaikkaa ei ole vielä vahvistettu. Trumpin odotetaan saapuvan Helsinkiin edellispäivänä.

Amerikkalaisen CBS-kanavan toimittajan Mark Knollerin mukaan Trumpilla ja Putinilla olisi kahdenkeskinen tapaaminen ja sen jälkeen laajempi tapaaminen valtuuskuntien kanssa.

Knoller tviittaa, että Trumpin on määrä keskustella Putinin kanssa Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain vaaleihin ja Venäjän toimista Ukrainassa sekä Syyriassa.

Ulkoministeriö ja Tasavallan presidentin kanslia eivät kommentoineet torstai-iltana tapaamispaikkaan liittyviä tietoja. Myöskään Yhdysvaltojen Suomen-suurlähetystö ei vahvista tapaamispaikkaa, kertoo lähetystön kulttuuri- ja lehdistöosaston päällikkö T.J. Grubisha STT:lle.

Trump haluaa historiallista painoa 

Uutiskanava CNN:n mukaan Trump on kertonut tapaamisen suunnittelijoille haluavansa "monumentaaliselta" tuntuvan tapahtuman, joka muistuttaa tyyliltään Yhdysvaltain ja Venäjän johtajien aiempia huippukokouksia. CNN:n lähteiden mukaan Helsinki valikoitui tapaamispaikaksi osin siksi, että se antaa tapaamiselle historiallista painoa.

Trumpin arvostelijat ovat olleet huolissaan siitä, että hän haluaa tavata Putinin kahden kesken. Jälkikäteen voi olla vaikea todentaa, mitä on puhuttu.

Trump halusi tavata myös Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin ensin kahden kesken niin, että paikalla olivat heidän lisäkseen vain tulkit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kuopiolaispanimo neuvoo Trumpia ja Putinia etiketissä – "Auttava käsi maailmanrauhalle"

Uusimmat

Kotimaa

Itäsuomalaiselle leirintäalueyrittäjälle syytteet nuorten kesätyöntekijöiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ahdistelusta

Poliisihallitus löysi rahapelien ikärajavalvonnasta vakavia puutteita –  vain joka neljättä nuorta pyydettiin todistamaan ikänsä

Emeritusprofessori Haaviston rikosepäilystä: "Heittää joka tapauksessa varjon presidenttihaaveiden ylle"

Helsingin hovioikeus kovensi sarjahyväksikäyttäjän tuomiota – mies myi nuorille nuuskaa, jotta nämä suostuisivat seksuaalisiin puheisiin ja tekoihin

EU:n elpymisvälineen koko tai lainojen ja avustusten suhde ei muuttunut huippukokouksen alla – Marin Twitterissä: Ehdotuksessa askelia oikeaan suuntaan, mutta elpymisvälineessä vielä työtä

Oikeustieteellisiin opintoihin otetaan ilmoitettua enemmän opiskelijoita pisteytysvirheen takia

Kaksi entistä kansanedustajaa tavoittelee eduskunnan viestintäpäällikön paikkaa

Suomessa kuusi uutta koronavirustartuntaa – viruksen takia sairaalassa olevien määrä putosi kolmannekseen

Espoon Suurpellon ampumisesta epäillyt miehet vangittiin – toinen uhannut poliisia Ivalossa Helvetin enkelien liivit päällä

Suomessa löydettiin uusi hoitomuoto sydänpysähdyksen saaneille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.