HS: Valtio ja Espoo kinaavat Länsimetron rahoituksesta

Valtion ja Espoon välille on syntynyt kiista Länsimetron rahoituksesta, kertoo Helsingin Sanomat. Rahoitukseen uhkaa jäädä 40 miljoonan euron aukko.

Valtiovarainministeriö esittää ensi vuoden talousarviossaan metrohankkeelle enintään 200 miljoonaa euroa. Länsimetro maksaa arviolta 800 miljoonaa euroa.

Espoolaispäättäjille esitys ei kelpaa, sillä se merkitsisi vuosittain noin kymmenen miljoonan euron aukkoa metron rahoitukseen. Espoon mukaan valtio on luvannut maksaa 30 prosenttia eli 240 miljoonaa euroa kuluista, mutta osuus on sidottu maanrakennuskustannusindeksiin.

Jos valtio ei maksa osuutta, Espoota uhkaa lisävelkaantuminen. Länsimetron rakentaminen on viivästynyt vuodella valitusten takia.

Valtiovarainministeriön mukaan talousarviota korjataan vielä ja tarvittava rahoitus järjestyy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Melkein joka taloudessa on kaapeissaan hylättyä elektroniikkaa, vaikka se olisi arvokkainta kierrätystavaraa

Hallitus pohtii, voisiko Alkosta olla ratkaisuksi pienpanimoiden ahdinkoon – valikoimaa lisää hyllyille ja kotiinkuljetusta?

Kotimaan matkailubuumissa vuokra-autot viedään käsistä – "Edulliset autot ovat käytännössä loppu"

Suomessa todettu viisi uutta koronavirustartuntaa, yhteensä tartuntoja runsaat 7 000

Hallitus haluaa purkaa ulkoistettujen sotepalveluiden jättisopimukset – tavoite saattaa törmätä perustuslakiin ja EU-direktiiviin

Ylinopeutta ajanut mies jäi poliisin haaviin 2  800 nuuskapurkkia autossaan – kahta parikymppistä joensuulaista epäillään veropetoksesta ja salakuljetuksesta

MT: Matti Vanhanen ei halua keskustan puheenjohtajaksi – "Sanon, etten pyri enää mihinkään"

HS-gallup: Tyytyväisyys hallituksen toimintaan on koronapandemian keskellä ennätyskorkealla

Kesäkuun hellejakso sai hyttyset kuoriutumaan rytinällä – etenkin pohjoisessa inisee tulevina viikkoina

Suurin osa vanhemmista maksaa elatusavun ajallaan ja ongelmitta – elatussopimusten määräaikaisia muutoksia on tehty paljon koronatilanteen vuoksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.