HS: Verottaja päästi tuhansien salaisia tietoja julki

Tuhansien suomalaisten salainen tieto kotikunnasta on päässyt julki verottajan kautta. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat verkkosivuillaan.

Kunnittain kootuista verotuslistoista löytyvät myös niiden ihmisten tiedot, joiden osoitteet ja kotikunnat on muutettu salaisiksi. Tiedot on saatettu muuttaa salaisiksi esimerkiksi, jos henkilön turvallisuus on uhattuna.

Tietoja on voinut poimia muun muassa satakuntalaisen yrityksen julkaisemista verolehdistä, joihin on koottu 1,2 miljoonan suomalaisen tulot.

Verohallinnossa ei ole tietoa siitä, kuinka monen turvakiellon saaneen nimi on verolehdissä julkaistu. Kiellon yleisyydestä voi kuitenkin päätellä, että kyse on vähintään sadoista ihmisistä.

Suurissa kaupungeissa asuvia kotikunnan julkistaminen tuskin häiritsee, mutta jos pienellä paikkakunnalla asuville siitä voi olla ikäviä seurauksia.

- On valitettavaa, jos pienellä paikkakunnalla tällainen henkilö nousee ikään kuin lehden etusivulle, mutta lainsäädännön perusteella verohallinnon kädet on sidottu, kertoo ylitarkastaja Taito von Konow.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.