HS: Ylen Ruben Stiller pelkäsi potkuja Sipilä-jupakassa

Pressiklubin juontaja Ruben Stiller sanoo pelänneensä potkuja, jos ei suostu taipumaan Ylen johdon tahtoon, kertoo Helsingin Sanomat.

Stiller sai tiistaina kirjallisen varoituksen päätoimittaja Atte Jääskeläisen sijaiselta Marjo Ahoselta, koska ”rikkoi journalistisen johdon asettamaa linjaa”. Ylen johto oli edellispäivän ilmoittanut, ettei pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mahdollista esteellisyyttä Terrafame-asiassa saa käsitellä lainkaan Pressiklubi-ohjelmassa. Stiller ei ollut siihen suostunut.

 – Olin aivan pöllämystynyt, kun se varoitus lyötiin käteen. Sain kävellä käytävillä 10–15 minuuttia ja miettiä, tulenko toisiin ajatuksiin. En tullut. Sanoin, että tämä on omantunnonkysymys, Stiller kuvailee Helsingin Sanomille tiistain kokousta esimiesten kanssa.

– Mulle alkoi selvitä, että jumalauta, tässähän on edessä potkut. Lähdin kokouksesta pois ja suoraan sanoen mua pelotti todella paljon. Olen hiiri ja minua pelotti.

Stiller kertoo, että hän vetosi kokouksessa Julkisen sanan neuvoston journalistin ohjeisiin, mutta yksikään ohjeiden kohta ei näyttänyt tekevän kovin suurta vaikutusta. Stillerin mukaan tilanne muuttui, kun Suomen Kuvalehti uutisoi eilen Ylen johdon linjauksista.

Stiller vahvisti jo eilen Twitterissä, että hänen saamansa varoitus on peruttu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ylen toiminnasta Sipilän tapauksessa kantelu

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän senioritalo jälleen ilmiliekeissä – palo levinnyt toiseen rakennukseen

Jyväskylässä senioritalon tulipalo saatu hallintaan – palossa ei henkilövahinkoja

Iäkäs ihminen kuoli sairauskohtaukseen Alahärmän Powerparkin kartingradalla kesken ajon

Itäsuomalaiselle leirintäalueyrittäjälle syytteet nuorten kesätyöntekijöiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ahdistelusta

Poliisihallitus löysi rahapelien ikärajavalvonnasta vakavia puutteita –  vain joka neljättä nuorta pyydettiin todistamaan ikänsä

Emeritusprofessori Haaviston rikosepäilystä: "Heittää joka tapauksessa varjon presidenttihaaveiden ylle"

Helsingin hovioikeus kovensi sarjahyväksikäyttäjän tuomiota – mies myi nuorille nuuskaa, jotta nämä suostuisivat seksuaalisiin puheisiin ja tekoihin

EU:n elpymisvälineen koko tai lainojen ja avustusten suhde ei muuttunut huippukokouksen alla – Marin Twitterissä: Ehdotuksessa askelia oikeaan suuntaan, mutta elpymisvälineessä vielä työtä

Oikeustieteellisiin opintoihin otetaan ilmoitettua enemmän opiskelijoita pisteytysvirheen takia

Kaksi entistä kansanedustajaa tavoittelee eduskunnan viestintäpäällikön paikkaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.