HS: Ylen Ruben Stiller pelkäsi potkuja Sipilä-jupakassa

Pressiklubin juontaja Ruben Stiller sanoo pelänneensä potkuja, jos ei suostu taipumaan Ylen johdon tahtoon, kertoo Helsingin Sanomat.

Stiller sai tiistaina kirjallisen varoituksen päätoimittaja Atte Jääskeläisen sijaiselta Marjo Ahoselta, koska ”rikkoi journalistisen johdon asettamaa linjaa”. Ylen johto oli edellispäivän ilmoittanut, ettei pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mahdollista esteellisyyttä Terrafame-asiassa saa käsitellä lainkaan Pressiklubi-ohjelmassa. Stiller ei ollut siihen suostunut.

 – Olin aivan pöllämystynyt, kun se varoitus lyötiin käteen. Sain kävellä käytävillä 10–15 minuuttia ja miettiä, tulenko toisiin ajatuksiin. En tullut. Sanoin, että tämä on omantunnonkysymys, Stiller kuvailee Helsingin Sanomille tiistain kokousta esimiesten kanssa.

– Mulle alkoi selvitä, että jumalauta, tässähän on edessä potkut. Lähdin kokouksesta pois ja suoraan sanoen mua pelotti todella paljon. Olen hiiri ja minua pelotti.

Stiller kertoo, että hän vetosi kokouksessa Julkisen sanan neuvoston journalistin ohjeisiin, mutta yksikään ohjeiden kohta ei näyttänyt tekevän kovin suurta vaikutusta. Stillerin mukaan tilanne muuttui, kun Suomen Kuvalehti uutisoi eilen Ylen johdon linjauksista.

Stiller vahvisti jo eilen Twitterissä, että hänen saamansa varoitus on peruttu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ylen toiminnasta Sipilän tapauksessa kantelu