HS-gallup: Antti Rinteen SDP pysyy paalupaikalla, vihreiden kannatusluisu jatkuu

SDP jatkaa suosituimpana puolueena, kertoo Helsingin Sanomien julkaisema gallup. Antti Rinteen johtaman oppositiopuolueen kannatus laski edellisestä mittauksesta 0,3 prosenttiyksikköä 21,4 prosenttiin.

SDP:n etumatka kokoomukseen säilyi suurin piirtein ennallaan, sillä kokoomuksen kannatus laski 0,5 prosenttiyksikköä ja on nyt 19,7 prosenttia. Pääministeripuolue keskustan kannatus pysyi ennallaan 15,5 prosentissa, joten SDP ja kokoomus ovat yhä varsin tuntuvalla karkumatkalla.

Vihreiden alamäki jatkui, nyt puoluetta äänestäisi 12,9 prosenttia vastaajista. Laskua on 0,8 prosenttiyksikköä edellisestä kuukaudesta. Vuosi sitten elokuussa vihreiden kannatus oli peräti 17,5 prosenttia. Puolueen kannatus on kuitenkin yhä yli neljä prosenttiyksikköä korkeammalla kuin edellisissä eduskuntavaaleissa.

Vasemmistoliiton kannatus on edellisen mittauksen tapaan 9,6 prosenttia. Perussuomalaiset lisäsi kannatustaan 8,7 prosenttiin. Nousua oli 0,8 prosenttiyksikköä, eli saman verran kuin vihreillä oli laskua.

RKP:tä äänestäisi 4,5, kristillisdemokraatteja 3,9 ja sinisiä 1,6 prosenttia vastaajista. Hallituspuolue sinisten kannatus kohosi edellisestä mittauksesta 0,4 prosenttiyksiköllä.

Kyselyn toteutti Kantar TNS ja siihen haastateltiin yli 2  300 suomalaista. Virhemarginaali on suurimpien puolueiden kohdalla noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Uusimmat

Kotimaa

Suomi huomenna: Tulevaisuuden kirjasto tarjoaa hiljaisen keitaan hässäkän keskelle, mutta ei karkota äänekkäitäkään joukkoja

Joka toinen mies kannattaa puolustusvoimien jättihankintoja – naiset epäilevämpiä

Allergikon jouluateria kannattaa suunnitella huolella – oireet voivat alkaa jo hajusta hengitysilmassa tai vasta muutaman päivän päästä

Yksi Pohjoismaiden etsityimmistä henkilöistä otettiin kiinni Orimattilassa – 37-vuotias mies lähti ensin autolla pakoon poliisia ja juoksi sitten metsään

Autoliiton Operaatio Lumihiutale käynnistyy 50. kertaa – Vapaaehtoiset auttavat tiellä pulaan joutuneita

Liikenneministeriö selitti ministeri Bernerin ja kansliapäällikön eriäviä kertomuksia Trafi-sotkussa – "Normaalitilanteessa pääjohtajaan luotetaan"

Joka kolmas kirkon alan työntekijä kertoo kokevansa epäasiallista kohtelua

Trafin sähköiset palvelut avataan osittain huomenna

Helsinkiläiskoulun opettaja tuomittiin yhdeksän lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ehdolliseen vankeuteen

Iisalmen Naisvoimistelijoita koskeva rikostutkinta on edelleen kesken – poliisilla on tällä hetkellä useita epäiltyjä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.