HS-gallup: Kolme suurinta puoluetta lähtee kuntavaalien loppukiriin rinta rinnan

Kolme suurinta puoluetta lähtee ensi sunnuntaina järjestettävien kuntavaalien loppukiriin rinta rinnan, käy ilmi Helsingin Sanomien teettämästä kyselystä. Lehden mukaan kokoomus olisi suurin puolue, jos kuntavaalit olisi järjestetty tutkimuksen tekemisen aikaan 23.–30. maaliskuuta.

Kokoomuksen kannatus oli tutkimuksessa 19,7 prosenttia, SDP:n 19,3 prosenttia ja keskustan 18,9 prosenttia. Kaikki luvut mahtuvat virhemarginaaliin.

Suurin häviävä puolue edellisiin kuntavaaleihin nähden on tutkimuksen perusteella kokoomus. Kokoomuksen kannatus on luisunut edellisen kuntavaalien 21,9 prosentista 2,2 prosenttiyksikköä ja perussuomalaisten 12,3 prosentista 1,6 prosenttiyksikköä.

Tutkimus ennustaa vihreille vaalien suurinta voittoa. Vihreiden suosio nousisi edellisiin kuntavaaleihin nähden 8,5 prosentista 11,9 prosenttiin. Muiden puolueiden kannatuksissa ei ole lehden mukaan merkittäviä muutoksia, jos niitä vertaa vuoden 2012 kuntavaaleihin.

Kantar TNS:n tekemää tutkimusta varten haastateltiin 2002 ihmistä. Virhemarginaali on 2,2 prosenttiyksikköä molempiin suuntiin suurimpien puolueiden kohdalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.