HS-gallup: Perussuomalaiset kiilasi suosituimmaksi puolueeksi, hallitustunnustelija SDP vasta kolmantena

Perussuomalaiset on noussut eduskuntavaalien jälkeen suosituimmaksi puolueeksi, kertoo Helsingin Sanomien kannatusmittaus. Perussuomalaisten kannatus on sen mukaan nyt 18,7 prosenttia.

Vaalit täpärästi voittanut hallitustunnustelija SDP on gallupin mukaan pudonnut kolmanneksi 16,9 prosentin kannatuksella. Toiseksi suurimmaksi on noussut kokoomus 17,1 prosentin kannatuksella.

Eduskuntavaaleissa kolmen kärkipuolueen kannatuserot jäivät erittäin pieniksi. SDP:n kannatus oli 17,7 prosenttia ja se sai eduskuntaan 40 paikkaa. Niskaan hengitti perussuomalaiset 39 paikalla ja 17,5 prosentin kannatuksella. Kolmannelle sijalle yltänyt kokoomus sai 38 paikkaa 17 prosentin kannatuksella.

Hallitustunnustelija, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on tavannut sunnuntaina ja maanantaina puolueiden edustajia. Hän on aiemmin sanonut uskovansa, että hallitusneuvottelujen kokoonpano selviää tiistai-iltaan mennessä.

Aineisto tavanomaista pienempi

Tuoreessa gallupissa vihreät on kiilannut keskustan ohi neljännelle sijalle 12,8 prosentin kannatuksella. Vihreät on nostanut kannatustaan vaalituloksesta, kun taas keskustan laskusuunta jatkuu edelleen. Edellisen pääministeripuolueen kannatus on nyt 12,7 prosenttia, kun se vaaleissa oli 13,8 prosenttia.

Tutkimusaineiston keruu alkoi heti vaalien jälkeisenä maanantaina ja päättyi viime viikolla. Virhemarginaali on suurimpien puolueiden kohdalla noin 2,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.

HS-gallup perustui tällä kertaa normaalia hieman pienempään aineistoon. Tutkimuksen teki Kantar TNS, joka haastatteli tutkimusta varten kaikkiaan 1  505 ihmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Juha Honkosen uutisanalyysi: Koronan toinen aalto tulee, olemmeko valmiit?

Uhrit ovat rohkaistuneet – seksuaalirikoksista tehtiin viime vuonna kolmannes enemmän rikosilmoituksia kuin vuonna 2017

Kotimaanmatkailun buumi täytti suosituimmat ranta- ja luontokohteet äärimmilleen – "Tällä erää menekkiä olisi päivittäin useammallekin luksussviitille"

Osa yrityksistä soittaa yhä taustamusiikkia luvatta – ravintolat ovat tunnollisimpia maksajia

Eteläiseen ja itäiseen Suomeen annettu rankkasade- sekä tuulivaroitukset

Yöllä uudelleen syttyneestä senioritalosta nousee enää lähinnä vesihöyryä – pelastuspäällikkö palon mahdollisesta leviämisestä: "En uskalla luvata mitään"

Jyväskylässä senioritalon tulipalo saatu hallintaan – palossa ei henkilövahinkoja

Iäkäs ihminen kuoli sairauskohtaukseen Alahärmän Powerparkin kartingradalla kesken ajon

Itäsuomalaiselle leirintäalueyrittäjälle syytteet nuorten kesätyöntekijöiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ahdistelusta

Poliisihallitus löysi rahapelien ikärajavalvonnasta vakavia puutteita –  vain joka neljättä nuorta pyydettiin todistamaan ikänsä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.