HU: Ampuma-ase varastettiin rahdin aikana

Kuopiossa huollossa ollut haulikko varastettiin jossain vaiheessa palautuslähetystä, kun haulikko oli huollon jälkeen matkalla Matkahuollon lähetyksenä takaisin omistajalleen. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Uutiset.

Ampuma-ase kuului Uudellamaalla asuvalle poliisille, joka oli lähettänyt aseen huoltoon Savoon. Ase ei ollut hänen virka-aseensa, vaan vapaa-ajan käytössä ollut metsästyshaulikko. Ase huollettiin ja se lähti rahtina takaisin. Komisario ei saanut kuitenkaan koskaan haulikkoaan enää haltuunsa.

Asian rikostutkinnassa selvisi, että haulikko oli jätetty Matkahuollolle ja kirjattu pakettiseurantajärjestelmään. Sen mukaan ase oli saapunut Porvooseen asti, josta sen olisi pitänyt mennä vielä seuraavalle pienelle paikkakunnalle noudettavaksi.

Tällä välillä ase katosi. Rikostutkinnassa epäiltiin, että ase oli varastettu bussin pääteasemalla, Matkahuollon toimipisteenä toimivassa työpaja- ja kirpputoritoimintaa pyörittävässä liikkeessä. Syyttäjä vaati tuomiota järvenpääläiselle miehelle, joka oli anastanut työpajasta myös mittavan määrän rahaa.

Syyte asevarkaudesta hylättiin, vaikka mies tuomittiin rahojen kavalluksesta. Ampuma-ase jäi kateisiin.

Helsingin Uutisten mukaan komisario sai vakuutusyhtiöltä aseesta korvausta 2?000 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.