Haglund: Avaukseni puolustusyhteistyöstä tulkittu osin väärin

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) katsoo, että hänen avaustaan Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyön syventämisestä on tulkittu osin väärin. Haglundin mukaan Hufvudstadsbladetille annetun haastattelun pääviesti oli, että kevään vaalien jälkeen pitäisi harkita kirjausta syvemmän yhteistyön selvittämisestä.

Haastattelussa Haglund pohdiskeli mahdollisuutta maiden meri- ja ilmavoimien yhdistämiseen. Hän totesi, että yhdistäminen tekisi maiden puolustuksesta todella vahvan.

- On hyvä huomata, että haastattelussa puhuin tulevaisuudesta - en huomisesta, Haglund kertoi STT:lle sähköpostitse.

Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist kommentoi avausta Helsingin Sanomille sanomalla, ettei ole valmis puhumaan maiden välisen puolustusliiton selvittämisestä.

- Käsitykseni on, että minun Ruotsin-kollegalleni oli hieman pelkistetty minun viestiäni kommenttia pyydettäessä, Haglund kertoo.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini (ps.) on ihmetellyt Haglundin avausta. Soinin mielestä tällaisista pitäisi keskustella ensin laajemmin oman maan ulko- ja turvallisuuspoliittisen johdon kanssa.

- Ei ole kiva tehdä avauksia, jotka tulevat torjutuksi. Minusta siinä ei ole hirveästi järkeä, Soini sanoo STT:lle.

Myös Soinin puoluetoveri, puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö arvioi, että Suomen ja Ruotsin meri- ja ilmavoimien yhteistyötä kannattaa syventää ja kasvattaa sitä kautta luottamusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.