Hakkarainen sai vakavan varoituksen – luopuu puolueen 2. varapuheenjohtajuudesta

Eduskunnan pikkujouluissa naiskansanedustajaa loukannut perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on saanut eduskuntaryhmältään vakavan varoituksen. Hän luopuu itse puolueen toisen varapuheenjohtajan tehtävästä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä toteaa kannanotossaan, että humalatila ja sen aiheuttama arvostelukyvyn puute eivät ole puolustus.

– Mikäli henkilö ei kykene päihtyneenä hallitsemaan käyttäytymistään, hänen ei pidä päihtyä, ryhmä toteaa.

Hakkarainen saa ryhmältään painavan kehotuksen varmistaa, ettei tällainen toistu. Hakkaraisen on ryhmän mielestä syytä pidättäytyä kokonaan päihteiden käytöstä.

Ryhmä muistuttaa Hakkaraista, että tällaisen käytöksen toistuessa seuraava askel on ryhmästä erottaminen. Nyt tähän ei ollut perusteita, perussuomalaiset arvioivat.

– Ryhmästä erottamisen ryhmä ja puolue katsovat kuitenkin kohtuuttomaksi seuraamukseksi ottaen huomioon edustaja Hakkaraisen moitteettoman työskentelyn ryhmän ja puolueen hyväksi sekä edellämainitun oma-aloitteisuuden asian selvittämisessä ja sovittamisessa, perussuomalaiset toteavat.

Perussuomalainen puolue päättää Hakkaraiseen kohdistuvista kurinpitotoimista omien sääntöjensä ja aikataulujensa puitteissa.

Kokoomuksen kansanedustaja Veera Ruoho kertoi aiemmin MTV:lle, että Hakkarainen suuteli häntä väkisin eduskunnassa torstaina. MTV:n mukaan Ruoho kertoo poistuneensa täysistunnosta tauolle eduskunnan kuppilaan, kun Hakkarainen oli käynyt häneen yllättäen kiinni. Ruoho sanoo pelänneensä myös niskojensa puolesta Hakkaraisen otettua hänestä niskalenkin.

Perussuomalainen ryhmä ja puolue esittää pahoittelunsa Ruoholle, joka loikkasi kokoomuksen riveihin perussuomalaisten ryhmän hajoamisen yhteydessä.

Hakkarainen on pahoitellut käytöstään Facebookissa. Hän sanoo satuttaneensa ja loukanneensa Ruohoa ja pyytää asiaa anteeksi. Lisäksi Hakkarainen kertoo aikovansa päästä alkoholista eroon ja hakevansa siihen apua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Puhemieheltä huomautus Hakkaraiselle: "Käytös erittäin moitittavaa"

IS: Halla-ahon mukaan seuraamuksia Hakkaraiselle pohditaan viimeistään torstaina

MTV: Hakkarainen suuteli väkisin toista kansanedustajaa eduskunnassa