"Hakkaraisen pitää itse vetää tästä vakavia johtopäätöksiä"

Perussuomalaisten kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen kohdalla seuraamuksista päättää eduskunnassa hänen oma ryhmänsä. Näin sanoo eduskunnan suurinta ryhmää keskustaa luotsaava kansanedustaja Antti Kaikkonen.

– Puhemies on pitänyt puhuttelun (Hakkaraiselle) asiasta ja sanktiokeinot ovat ryhmän käsissä. On mahdollista antaa varoitus tai erottaa ryhmästä joko määräaikaisesti tai pysyvästi, sanoi Kaikkonen keskiviikkona STT:lle.

Humalassa ollut Hakkarainen ahdisteli kokoomuksen kansanedustajaa Veera Ruohoa viime viikolla pikkujouluillan yhteydessä. Ruoho on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

Viime perjantaina eduskunnan puhemies Maria Lohela (sin.) antoi Hakkaraiselle huomautuksen. Lisäksi Hakkarainen luopuu itse toisen varapuheenjohtajan tehtävästä. Tiistaina kerrottiin myös, että Hakkarainen on saanut eduskuntaryhmältään vakavan varoituksen.

– Perussuomalaiset näköjään tyytyvät varoitukseen tässä asiassa, mutta se on kuitenkin heidän asiansa, sanoo keskustan Kaikkonen.

Lisäksi myöhään tiistaina kristillisdemokraattien Päivi Räsänen kertoi Ilta-Sanomille, että juopunut Hakkarainen oli vuosi sitten pikkujouluaikaan käynyt käsiksi häneen ja repinyt hiuksista.

 

"Täysin anteeksiantamatonta"

 

Keskustan Kaikkosen mukaan Hakkaraisen toiminta on selvästi tuomittavaa ja todella harmillista.

– Näyttää siltä, että Hakkaraisella on selvä alkoholiongelma. Tärkeää tietysti olisi, että hän saisi apua sen hoitoon.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen arvioi, että Hakkaraisen käytös kokoomusedustaja Ruohoa kohtaan on täysin anteeksiantamatonta.

– Hakkaraisen pitää itse vetää tästä vakavia johtopäätöksiä, koska tällainen käytös ei kerta kaikkiaan sovi.

Suurimman oppositiopuolueen SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne arvioi, että Hakkaraisen toiminta luo varjon koko eduskunnan ylle.

– Tämä on toistuvaa käyttäytymistä tältä kyseiseltä henkilöltä. Nyt pitäisi edustajan katsoa peiliin ja miettiä, millä tavalla käyttäytyy.

STT ei tavoittanut Hakkaraista kommentoimaan asiaa.

 

Pikkujoulut arvioitavaksi?

 

Kohua herättäneet puolueiden pikkujoulut eduskunnassa saattavat nousta keskusteluun ensi vuonna.

– Olettaisin, että varmaan ensi vuonna, ensi syksynä puhemiehen johdolla arvioidaan, onko tarvetta joihinkin käytäntöjen muutoksiin tässä asiassa, sanoo keskustan Kaikkonen.

Mahdolliset muutokset ollaan käsittelemässä uuden puhemiehen johdolla. Sinisiä edustava Maria Lohela on jättämässä puhemiehen paikan kokoomuslaiselle seuraajalle ensi vuoden alkupuolella. Vaihdoksen taustalla on perussuomalaisten hajoamisen tuoma muutos eduskuntaryhmien voimasuhteissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Näkökulma: Hakkaraisen toilailu pilannut muidenkin mainetta ja pikkujoulujen jatko vaarassa

Perussuomalaisten ryhmää johtava Meri ei pidä Hakkaraisen rangaistusta lievänä

Päivi Räsänen IS:lle: Hakkarainen repi humalassa tukasta vuosi sitten

Hakkarainen kommentoi kohua Keskisuomalaiselle: "Yritän selvitä järjissäni"

Teuvo Hakkarainen päätti sulkea Facebook-tilinsä: "Toimittajat, kannattaa lopettaa soittelu"

Mikael Jungner: Hakkarainen veti tanssilattialle ja yritti suudella ravintolassa vuonna 2011

Hakkarainen sai vakavan varoituksen – luopuu puolueen 2. varapuheenjohtajuudesta