Halla-aho jättää hallintovaliokunnan puheenjohtajuuden

Jussi Halla-aho jättää hallintovaliokunnan puheenjohtajuuden. Halla-aho kirjoitti tiedotteessaan haluavansa jatkaa valiokunnan jäsenenä.

Aiemmin tänään eduskuntaryhmien puheenjohtajat päättivät kokouksessaan yksimielisesti, että Halla-aho ei voi jatkaa puheenjohtajan paikalla. Perussuomalaisten ryhmäjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner ei ollut paikalla puheenjohtajien kokouksessa. Ruohonen-Lehner totesi myöhemmin Halla-ahon tehneen eroratkaisunsa itse.

Kokoomuksen ryhmäjohtaja Jan Vapaavuori kertoi kokouksen jälkeen, että päätöstä ei tarvitse tehdä tänään. Hänen mukaansa näin halutaan kunnioittaa eduskunnassa käytävää poikkeuksellisen tärkeää keskustelua eurokriisistä.

Tärkeää Vapaavuoren mielestä on, että asia saadaan ratkaistuksi eduskunnan kevätistuntokauden aikana. Mitään välttämätöntä päätöksenteon pakkoa tänään ei ole, hän huomautti.

Vapaavuori korosti, että hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikka sovittiin perussuomalaisille. Tätä päätöstä ei ole hänen mukaansa tarkoitus muuttaa. Lähtökohtana siis on, että valiokunnan puheenjohtajaksi pitäisi valita joku toinen perussuomalainen.

Kaikesta näki, että ryhmät asettavat vaatimuksensa ennen kaikkea perussuomalaisille itselleen.
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Halla-aho: En halua pitkittää sirkusta

Halla-ahon lausunnot halveksuvat oikeutta

Katainen: Halla-ahon käsitys oikeuslaitoksesta yllätti